Vijf verdachten opgepakt door DDoS-aanvallen op Ziggo

handboeien-klein

Vijf verdachten zijn aangehouden voor de DDoS-aanvallen op Ziggo, die begin augustus de DNS-servers van het bedrijf platlegde. De politie vermoedt dat de verdachten ook achter een cyberaanval op KPN zitten.

Het gaat om jongeren van tussen de 14 en 17 jaar en een man van 21 uit Berkelland, Lochem, Den Helder, Schoorl en Vinkeveen. Alle verdachten zijn door de politie verhoord en inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Zij blijven verdachten in de zaak. Bij invallen in de woningen van de verdachten, die allen nog bij hun ouders wonen, zijn computers, mobiele telefoons en opslagmedia als USB-sticks en externe harde schijven in beslag genomen.

De politie verdenkt de vijf ervan op 18 en 19 augustus twee cyberaanvallen te hebben uitgevoerd op Ziggo. De aanvallen waren gericht op het Domain Name System van de provider, waardoor URL’s niet langer naar de juiste IP-adressen werden vertaald. Miljoenen klanten van Ziggo zijn door de aanvallen getroffen.

Meer over
Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.