Videobewaking in 2021: belangrijke verschuiving naar cloud en AI

eagleeyenetworks-logo--300200

De gebeurtenissen van 2020, gecombineerd met de technologische vooruitgang en de toepassing van cloud en kunstmatige intelligentie voor videobewaking, maken 2021 tot een transformatief jaar voor de industrie.

 

Eagle Eye Networks, toonaangevend leverancier van slimme videobeveiliging in de cloud, deelt de vijf trends die de grootste impact zullen hebben op videobewaking en beveiliging in 2021.

  • Klanten vragen om cloud; 
  • Geavanceerde analyses zullen videobewakingssystemen transformeren tot nog waardevollere bedrijfsoplossingen; 
  • Regelgeving verandert voortdurend; 
  • IT-afdelingen houden zich bezig met en hebben in veel gevallen videobewaking;
  • Klanten verwachten dat systemen open en verbonden zijn.

 

 

 

Klanten vragen om cloud

De verschuiving naar de voordelen van cloud in de videobewaking industrie duidelijk en onmiskenbaar, waaronder aanzienlijke kostenbesparingen, verhoogde databeveiliging, toegang en onderhoud op afstand, flexibele opslag en retentie, schaalbaarheid, verhoogde stabiliteit, en disaster recovery.

 

Analytics en AI maken van beveiligingssystemen bedrijfsoplossingen 

Videobewakingssystemen zijn niet alleen meer voor de beveiliging, ze zijn ook een waardevol instrument voor business intelligence (BI). Hoewel er al enkele jaren over AI wordt gesproken, is de implementatie ervan achtergebleven. Dit jaar zullen we zien dat AI van het lab naar praktische adoptie gaat.

 

Regelgeving en verplichtingen zijn voortdurend in ontwikkeling 

Naarmate videobewaking een steeds gangbaarder middel wordt in alle bedrijfstakken en continenten en steeds meer bedrijfstakken gebruik maken van video voor compliance doeleinden, wordt het gebruik ervan steeds meer gereguleerd.

 

IT-afdelingen meer betrokken bij en verantwoordelijk voor videobewaking

IT-managers zijn niet alleen betrokken geraakt bij het videomanagementsysteem, ze zijn er ook daadwerkelijk verantwoordelijk voor. Als onderdeel van hun IT-strategie maken bedrijven gebruik van video om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en tegelijkertijd onnodige operationele overhead te verminderen.

 

Meer vraag naar open, geïntegreerde systemen

Een open en verbonden ecosysteem maakt het mogelijk voor bedrijven en ontwikkelaars om een willekeurig aantal applicaties te integreren op één enkel video management systeem (VMS) platform. Het platform zorgt voor al het zware werk van het interfasen met de camera’s, het opnemen van video, het veilig verzenden en opslaan van video naar de cloud, en het beschikbaar stellen van video voor gebruik in de geïntegreerde toepassingen. De dagen dat verkopers een lock-in konden gebruiken of “hybride” systemen aanraden (waarvoor hardware upgrades van de verkoper nodig zijn om gebruik te maken van deze nieuwe functionaliteiten) worden niet geaccepteerd.

 

“2021 zal zich ontpoppen tot een belangrijk jaar voor camerabeveiliging zei Rishi Lodhia, Managing Director EMEA bij Eagle Eye Networks. “De lat ligt hoog voor organisaties die hun camera bewakingssystemen willen moderniseren. Veiligheid en cybersecurity staan vanzelfsprekend voorop en worden de gedeelde verantwoordelijkheid van CIOs en security-experts. Daarbij genereren data-analyses met algoritmes nieuwe en praktische inzichten voor de business om operationele processen te verbeteren. Mede door Covid-19 is aangetoond dat Cloud toepassingen van superieure waarde zijn en in security is dit niet anders.”

Lees ook
Vijf tips voor veilig databeheer

Vijf tips voor veilig databeheer

Waar cybercriminelen het voorheen vooral gemunt hadden op grote organisaties, zijn mkb-bedrijven tegenwoordig minstens net zo vaak het slachtoffer, zo blijkt onder andere uit onderzoek van ABN-AMRO. Dit heeft te maken met de verschillen in risicoperceptie. Grote organisaties zijn zich zeer bewust van cyberdreigingen, terwijl dit bewustzijn binnen1

Drie maatregelen die organisaties nu al kunnen nemen in voorbereiding op NIS2

Drie maatregelen die organisaties nu al kunnen nemen in voorbereiding op NIS2

De nieuwe Europese cyberveiligheidswet – NIS2 - die op de tekentafel ligt, vereist actie van veel organisaties. De wet creëert een algemene cyberbeveiligingstandaard op Europees niveau voor bedrijven die (in)direct actief zijn in kritieke sectoren en ketens. Dat betekent dat een flink aantal bedrijven onder deze wetgeving zal vallen, terwijl veel1

FortiGuard Labs signaleert minder ransomware, wel meer gerichte aanvallen met grotere impact

FortiGuard Labs signaleert minder ransomware, wel meer gerichte aanvallen met grotere impact

Fortinet heeft zijn laatste editie van zijn halfjaarlijkse Global Threat Landscape Report van FortiGuard Labs gepubliceerd. In de eerste helft van 2023 constateerde FortiGuard Labs een afname van het aantal organisaties die ransomware detecteerden, significante activiteit van advanced persistent threat (APT)-groepen en een verschuiving in de MITRE1