Verzekeraars vrezen schade uit cybercrime meer dan terrorisme

euros

Cybercrime kan bedrijven veel schade opleveren. Deze schade is zelfs zo groot dat Amerikaanse verzekeraars vandaag de dag cybercrime als een groter risico zien dan terrorisme.

Dit blijkt uit onderzoek van de Property Casualty Insurers Association of America. 40% van de ondervraagde leidinggevenden van verzekeraars geeft aan cybercrime te zien als het grootste opkomende in de industrie. 31% noemt terrorisme de grootste dreiging, terwijl 29% kijkt naar schade die voortkomt uit klimaatverandering.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Het publiek zou zich namelijk steeds bewuster worden van nieuwe risico’s die vandaag de dag de kop op steken. Cybercrime is er hier één van. De Property Casualty Insurers Association of America stelt dat dit voor innovatieve verzekeraars die hierop weten in te spelen kansen biedt.

Via: Insurance Networking

Lees ook
Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Cybersecuritymonitor 2022 namens Digital Trust Center

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft voor het zesde jaar op rij de Cybersecuritymonitor uitgebracht. Deze publicatie wordt mede op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gemaakt. Dit rapport geeft inzicht in de actuele stand van zaken rond de cyberweerbaarheid van bedrijven en huishoudens in Nederland.

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op bedrijfsdoelstellingen zien omzetgroei

Bedrijven die cybersecurity afstemmen op hun bedrijfsdoelstellingen kunnen aanzienlijk besparen op de kosten van cyberaanvallen en tegelijkertijd hun omzetgroei verhogen en hun marktaandeel vergroten, blijkt uit nieuw onderzoek van Accenture. Dit belangrijke inzicht komt naar voren in een tijd waarin we een wereldwijde toename van cyberaanvallen w1