Verzekeraars vrezen schade uit cybercrime meer dan terrorisme

euros

Cybercrime kan bedrijven veel schade opleveren. Deze schade is zelfs zo groot dat Amerikaanse verzekeraars vandaag de dag cybercrime als een groter risico zien dan terrorisme.

Dit blijkt uit onderzoek van de Property Casualty Insurers Association of America. 40% van de ondervraagde leidinggevenden van verzekeraars geeft aan cybercrime te zien als het grootste opkomende in de industrie. 31% noemt terrorisme de grootste dreiging, terwijl 29% kijkt naar schade die voortkomt uit klimaatverandering.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Het publiek zou zich namelijk steeds bewuster worden van nieuwe risico’s die vandaag de dag de kop op steken. Cybercrime is er hier één van. De Property Casualty Insurers Association of America stelt dat dit voor innovatieve verzekeraars die hierop weten in te spelen kansen biedt.

Via: Insurance Networking

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.