Vermeende Russische cybercrimineel gearresteerd in Tsjechië

Handboeien

Een vermeende Russische cybercrimineel is in Tsjechië opgepakt. De man is gearresteerd door de Tsjechische politie, die hierbij samenwerkte met de Amerikaanse FBI.

Dit maakt de Tsjechische politie bekend. De arrestatie zou zeer spoedig zijn verlopen. De Tsjechische politie zegt de verdachte cybercrimineel binnen twaalf uur nadat de FBI hiervoor een verzoek indiende te hebben opgepakt. De man wordt verdacht van het aanvallen van doelen in de Verenigde Staten. Details over deze aanvallen zijn niet bekend.

De man is opgepakt in een hotel in Tsjechië. Bij zijn arrestatie zou de verdachte onwel zijn geworden en als gevolg hiervan zijn opgenomen in een ziekenhuis. De FBI heeft om uitlevering van de verdachte gevraagd.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?