Verizon Business ondersteunt Fujifilm met Security Operations Center

verizon400300

Verizon Business ondersteunt het Japanse FUJIFILM Holdings en zijn dochterondernemingen bij het versterken van zijn wereldwijde capaciteiten op het gebied van cybersecurity bewaking en cyber intelligence. Fujifilm blijft zijn IT-infrastructuur vernieuwen en als onderdeel hiervan krijgen de technologieteams van het bedrijf nu toegang tot het geavanceerde Security Operations Center (SOC) van Verizon in Canberra, Australië. 

De netwerk- en security-experts van Fujifilm in de regio's Azië-Pacific, Europa en de VS profiteren van dagelijkse informatie over bedreigingen van Verizons Threat Research Advisory Center (VTRAC). Daarnaast zijn er lokale security-engineers en -analisten beschikbaar die de internationale bedrijfsomgevingen 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar monitoren. De SOC-implementatie van Fujifilm zal een kritieke mijlpaal vormen op weg naar een cloudgerichte infrastructuur met een zero-trust security-framework. 
 
Volgens het Verizon Data Breach Investigations Report van 2022 wordt het risico van externe bedreigingen steeds groter. Bijzonder zorgwekkend is de toename van het aantal ransomware-aanvallen, vooral vanuit de georganiseerde misdaad. Dit aantal is in één jaar tijd met 13 procent gestegen, meer dan in de afgelopen vijf jaar samen. 
 
Fujifilm werd opgericht in 1934 en was vooral bekend voor de productie van enkele toonaangevende films en fotoapparatuur. Tegenwoordig heeft het bedrijf, met meer dan 75.000 werknemers over de hele wereld, zichzelf opnieuw uitgevonden en is het vooral gericht op gezondheidszorg, materialen, bedrijfsinnovatie en beeldverwerking. Fujifilm heeft in 2021 zijn "DX (Digitale Transformatie) Visie" ingevoerd met als doel de DX verder te stimuleren. Het bedrijf streeft ernaar producten en diensten te leveren van een nog hogere kwaliteit dan ooit tevoren. Hiermee wordt de waarde die het bedrijf aan klanten biedt aanzienlijk verhoogd, terwijl het zich blijft inzetten voor het oplossen van maatschappelijke problemen. 
 
"Fujifilm is een van de meest gerespecteerde bedrijven ter wereld dat heeft aangetoond wat er mogelijk is door digitaal te innoveren. Een van de bijproducten voor bedrijven die versneld toewerken naar een steeds meer gedigitaliseerde wereld, is dat ze enorme hoeveelheden netwerkdata genereren. Als gevolg hiervan is er meer behoefte om deze data te beveiligen met behulp van geavanceerde tools om bedreigingen op te sporen en zo schadelijke aanvallen tegen te gaan." aldus Sampath Sowmyanarayan, Chief Executive Officer for Verizon Business Group.
 
Verizon verwerkt jaarlijks meer dan 27 biljoen security-incidenten via 9 Security Operations Centers over de hele wereld, 6 forensische laboratoria en een van de grootste IP-netwerken ter wereld. Aanvullende informatie over Verizon's Advanced Security Operations Services is hier te vinden. 
Lees ook
Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium kondigt volledig autonoom werkend endpoint management-platform aan

Tanium, marktleider voor Converged Endpoint Management (XEM), kondigde op de jaarlijkse Converge conferentie de roadmap aan voor een Autonomous Endpoint Management (AEM) platform.

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.