Venafi start Machine Identity Protection Development Fund

Venafi, gespecialiseerd in het beschermen van machine-identiteiten, krijgt een investering van $100 miljoen van TCV en de al betrokken investeerders Questmark partners en NextEquity partners. Het merendeel daarvan is bestemd voor het versnellen van de groei en versterken van Venafi’s marktleiderspositie. Verder wordt $12,5 miljoen beschikbaar gesteld aan ontwikkelpartners om het ecosysteem voor de bescherming van machine-identiteiten uit te breiden, via Venafi’s Machine Identity Protection Development Fund (FUND). TCV is één van grootste en gerenommeerde investeerders in snelgroeiende technologiebedrijven, zoals Airbnb, Alarm.com. Cradlepoint, Genesys, Netflix, Rapid7, Silver Peak, Splunk, Spotify en Zillow. Als onderdeel van de nieuwe financieringsronde treedt TCV-partner Jake Reynolds toe tot Venafi’s Raad van Bestuur.

Venafi-615x160

Machine Identity Protection Development Fund

Venafi’s nieuwe Machine Identity Protection Development Fund is gericht op het sneller integreren van intelligentie voor machine-identiteiten, in allerlei apparatuur en machines binnen bedrijven. Dankzij de eerste storting van $12,5 miljoen kunnen ontwikkelaars, consultants, system integrators, start-ups en cybersecurityleveranciers een sponsoring aanvragen voor het bouwen van integraties die machine- identiteiten beter beschermen. Gericht op zowel een grotere zichtbaarheid voor Venafi’s klanten, als meer intelligentie en automatisering voor elke technologie die machine-identiteiten creëert en gebruikt.

Beveiligen machine-identiteiten

Vergelijkbaar met de gebruikersnamen en wachtwoorden voor het identificeren en authenticeren van mensen, stellen machine-identiteiten apparaten en machines in staat betrouwbare relaties te leggen voor het delen van gevoelige informatie. Omdat machine-identiteiten echter nog onvoldoende worden begrepen en beveiligd, zijn ze te misbruiken door cybercriminelen. Het Venafi platform beveiligt alle machine-identiteiten die gebaseerd zijn op encryptiesleutels en digitale certificaten, met volledig inzicht in het gebruik ervan, intelligentie en automatisering.

Identiteiten zijn fundering van security

Identiteiten zijn de fundering van security", zegt Venafi CEO Jeff Hudson. "Onze digitale wereld bestaat uit steeds meer apparaten en machines, die allemaal een identiteit nodig hebben om ze goed te kunnen beveiligen. De maatschappij is zich al bewust van alle risico's die gerelateerd zijn aan het onvoldoende beschermen van mensen hun identiteit en daarom investeren we jaarlijks meer dan $8 miljard aan het beveiligen daarvan. Veel organisaties zijn zich echter amper bewust van vergelijkbare risico's die aan machine-identiteiten verbonden zijn, waardoor te weinig wordt geïnvesteerd in het beschermen daarvan. Die risico’s kunnen grote gevolgen hebben voor de wereldwijde digitale economie. TCV heeft een lange historie in het partneren met toonaangevende technologiebedrijven, zodat we blij zijn met de nieuwe samenwerking. Hun investering en kennis draagt eraan bij dat apparaten en machines veiliger met elkaar worden verbonden en communiceren, waaronder de hard- en software van slimme machines, virtuele servers, applicaties, containers etc."

Groei versnellen

"Het TCV-team verheugt zich op de samenwerking met Venafi,” zegt Reynolds. "DevOps en IoT stuwen momenteel de groei van het aantal gebruikte machines voor cloud computing, virtualisatie en andere verbonden apparaten en systemen. Venafi heeft een sterke positie in het beschermen van alle type machine-identiteiten voor zakelijke gebruik en daarom ondersteunen wij hun team graag bij de verdere opschaling van het bedrijf in deze snelgroeiende markt."