Veiligheidscluster HSD lanceert kennis- & innovatieplatform

Security_insight_visual-800px

Het veiligheidscluster HSD zet zich samen met haar ruim 270 partners in om onze digitaliserende samenleving veiliger te maken. Kennisdelen, samenwerken en innoveren is hiervoor van groot belang. Omdat dit door de Corona pandemie steeds uitdagender is geworden, heeft HSD een nieuw platform SecurityInsight.nl ontwikkeld dat hierbij helpt. Op dit platform delen experts hun kennis en ontwikkelingen op veiligheidsgebied via webinars, podcast, blogs, rapporten, een innovation floor en live-events. Daarnaast is het de plek waar organisaties met hun veiligheidsvraagstuk terecht kunnen en direct een expert kunnen vinden die hen hierbij kan helpen. Zelf óf met hulp van HSD Office.

Op het platform staan inzichten over onderwerpen in het digitale domein, zoals datalekken, DDoS aanvallen, malware & antivirus, identity & access management, social engineering, cyber threat intelligence en cyber security awareness training. Maar ook informatie over kansen en dreigingen op het gebied van fraude, ondermijning, crisis & incident management en cloud computing & services. Innovatieve technologieën die ingezet kunnen worden voor onze veiligheid komen ook aan bod, zoals Artificial Intelligence, Internet of Things, data-analyse, kwantumcomputers en social media. Doel is om partijen via de inhoud met elkaar te verbinden.

Op ‘overzichtspagina’s’ kunnen bezoekers alle informatie over een bepaald onderwerp terugvinden met daarbij de partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Door een persoonlijk account aan te maken, kunnen bezoekers interessante content en experts ook bewaren.

Erwin Muller, hoogleraar Veiligheid en Recht Universiteit Leiden en voorzitter HSD Raad van Advies: “Kenniscirculatie is de basis voor innovatie. Eén van de uitdagingen van universiteiten is dan ook hoe we onze wetenschappelijke kennis kunnen delen en valoriseren, zodat het bedrijfsleven hier zijn voordeel mee kan doen. Een platform als Security Insight kan ons hier zeker bij helpen. Tijdens de meerjarenstrategiesessie met de Raad van Advies ontstond het idee om hier als HSD een rol in te pakken. Het is mooi om te zien dat het platform nu staat en hoeveel experts zich aan HSD en het platform verbonden hebben om dit mogelijk te maken.”

Joris den Bruinen, directeur HSD: “Bij de ontwikkeling van het platform stond het verbinden van partijen via de inhoud en het creëren van een inspirerende omgeving centraal. De Netflix-achtige opzet is hierop gebaseerd. Om de veiligheid van het platform te waarborgen hebben we uiteraard ook een pentest laten uitvoeren. Ik nodig experts, organisaties met een vraagstuk, maar ook studenten en geïnteresseerden in het vakgebied graag uit een kijkje te nemen en je kennis te vergroten of een samenwerkingspartner te vinden.”

Bezoek het platform via SecurityInsight.nl

 

Lees ook
Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Sommige kwetsbaarheden worden zo weinig misbruikt dat eigenlijk niemand er aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is NTP-servers. Cybercriminelen hebben onverwachts een flinke hoeveelheid aanvallen op netwerktijdprotocol (NTP)-servers uitgevoerd, waardoor zij allerlei servers van grote bedrijven konden neerhalen. Symantec meldt een plotselin1

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS heeft een onderzoek afgerond naar de security-aspecten van het Internet of Things. In het '2013 Securing the Internet of Things' geheten rapport zijn de resultaten gebundeld van gesprekken met 391 IT-specialisten. Daarin gaan zij in op de huidige stand van zaken rond Internet of Things en de nabije toekomst. Op 15 januari organiseert SANS een1