Uitbreiding Barracuda cloud-native SASE-platform beveiligt hybride cloud-omgevingen

Barracuda-400300

Barracuda Networks breidt zijn cloud-native SASE-platform uit. Dit platform optimaliseert Secure SD-WAN, Firewall-as-a-Service, Zero Trust Network Access en Secure Web Gateway-functionaliteit en biedt veilige connectiviteit met industriële IoT-apparaten. Deze uitbreiding creëert nieuwe mogelijkheden voor hybride en IIoT-omgevingen. Bovendien maken nieuwe integraties veilige gegevensoverdracht, orkestratie, asset management en detectie van afwijkingen mogelijk.

Als onderdeel van het Barracuda SASE-platform biedt CloudGen WAN - Barracuda's Secure SD-WAN-service en firewall-as-a-service - nu private service edge voor hybride omgevingen. Private service edge is de ideale oplossing voor organisaties die bepaalde geopolitieke regels moeten volgen of die de volledige controle over de data plane nodig hebben. Private service edge-apparaten bieden dezelfde security- en netwerkfunctionaliteit als de cloudservice en worden beheerd en onderhouden via een centraal beheerplatform.

Barracuda CloudGen WAN biedt nu ‘Secure Connector’ virtuele appliances en nieuwe, robuuste on-site apparaten. Deze updates zorgen voor zeer schaalbare IoT-connectiviteit, evenals security op basis van de cloud en private service edge voor IIoT-endpoints. De virtual agent voor Secure Connector-endpoints kan worden ingezet in Docker-omgevingen, voor het beveiligen van een breed scala aan IIoT-oplossingen van derden.

Om te voorzien in de specifieke uitdagingen en vereisten van digitalisering en van het IoT, integreert Barracuda nu met een aantal gespecialiseerde technologiepartners, waaronder FireMon, SkyBox, TTTech en Nozomi. Dankzij deze integraties kunnen klanten profiteren van veilige gegevensoverdracht en automatische respons bij incidenten, en kunnen ze de nieuwste IIoT-securitystandaards volgen.

Zero Trust Access is vaak de eerste stap op weg naar SASE. Als onderdeel van Barracuda's SASE-platform biedt Barracuda CloudGen Access nieuwe tools en functies die de implementatie van Zero Trust aanzienlijk vergemakkelijken. CloudGen Access is beschikt nu over een kant-en-klare proxy voor eenvoudige implementatie en cloud-user directory-connector voor synchronisatie van gebruikers en groepen.

“De uitbreiding van Barracuda's cloud-native SASE-platform voor hybride implementatiemodellen en IIoT-omgevingen lost een aantal veelvoorkomende uitdagingen op het gebied van security, connectiviteit en schaalbaarheid op, waar bedrijven mee te maken krijgen bij hun digitale transformatie”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux bij Barracuda. “De aankondiging van vandaag onderstreept Barracuda's voortdurende streven naar samenwerking met gespecialiseerde technologiepartners om maatwerkoplossingen te ontwikkelen, geavanceerde technologieën te integreren en om de mogelijkheden van ons ‘cloud-first’-aanbod verder uit te breiden.”

Meer informatie:

Meer over
Lees ook
Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet breidt Universal SASE uit via strategische samenwerking met Digital Realty

Fortinet maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects.

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet verlegt focus naar Secure Networking, Universal SASE en Security Operations

Fortinet maakt bekend dat het zijn zakelijke focus heeft aangescherpt. Het gaat prioriteit toekennen aan snelgroeiende en gedifferentieerde markten. Vanaf vandaag worden de research & development (R&D)- en go-to-market (GTM)-strategie van Fortinet ingericht rond drie kernmarkten: Secure Networking, Universal SASE en Security Operations.

De complexiteit rond de adoptie van SASE ontmaskerd

De complexiteit rond de adoptie van SASE ontmaskerd

Secure Access Service Edge, ook wel bekend als SASE, is momenteel veel in het nieuws dankzij onder andere de populariteit van het hybride werken en de wereldwijde spreiding van het personeelsbestand. Een cloudgebaseerd framework zoals SASE probeert netwerk en beveiligingsproblemen aan te pakken die gepaard gaan met de digitale transformatie.