TYPO3 CMS bevat ernstige beveiligingslek

TYPO3 waarschuwt voor een ernstige kwetsbaarheid in het content management systeem TYPO3 CMS 4.5.x. Aanvallers kunnen de authentificatie van het CMS omzeilen en inloggen met uitsluitend een gebruikersnaam.

Versies 4.3.0 tot 4.3.14, 4.4.0 tot 4.4.15, 4.5.0 tot 4.5.39 en 4.6.0 tot 4.6.18 zijn door de kwetsbaarheid getroffen. Aanvallers blijken als frontend gebruikers te kunnen inloggen. Hiervoor hoeven zij alleen de gebruikersnaam te achterhalen.

Het probleem is verholpen in TYPO3 versie 4.5.40. TYPO3 adviseert gebruikers dan ook zo snel mogelijk naar deze versie te upgraden. Meer informatie over het probleem is hier te vinden.

Lees ook
Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Best practices helpen privé-apparaten veilig op de werkvloer te gebruiken

Microsoft lanceert een reeks best practices voor werknemers die hun privé-apparaten op de werkvloer willen gebruiken. Het bedrijf adviseert onder andere alleen legitieme apps en software te gebruiken die afkomstig is van betrouwbare bronnen. Het meenemen van privé-apparaten naar de werkvloer, wat ook wel Bring Your Own Device (BYOD) wordt genoemd1

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP levert McAfee LiveSafe standaard op nieuwe HP-computers

HP gaat McAfee LiveSafe service standaard wereldwijd als ‘pre-install’ meeleveren met nieuwe consumentenpc’s en zakelijke pc’s. McAfee LiveSafe is een ‘cross-device’ beveiligingsdienst die de data, identiteitsgegevens en alle pc’s, Macs, smartphones en tablets van gebruikers beschermt. “We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, wa1