Twitteraccount van PostNL verstuurt links naar malafide website

malware

Het officiële Twitteraccount van PostNL is gehackt. Het account werd enige tijd beheerd door cybercriminelen, die via het account spamberichten verstuurden. Het account is inmiddels weer in handen van PostNL.

Dit meldt PostNL op Twitter. Vanuit het Twitter-account werden direct messages verstuurd met afslanktips. Via een link werden gebruikers doorverwezen naar een website waar malware werd aangeboden. PostNL belooft alle gebruikers die een dergelijk bericht hebben ontvangen op te zullen waarschuwen voor de malafide website waarna is verwezen.

https://twitter.com/PostNL/status/653832251562659840

In een reactie tegenover NU.nl stelt PostNL dat de afdeling webcare vermoedelijk is getroffen door een virus of een hack. Het bedrijf stelt de aanval te onderzoeken.

Meer over
Lees ook
Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1