Twitter waarschuwt gebruikers voor staatshackers

Verschillende Twitter-gebruikers zijn door Twitter gewaarschuwd voor staatshackers. Deze aanvallers zouden uit zijn op e-mailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers van slachtoffers.

Slechts een kleine groep Twitter-gebruikers heeft de boodschap ontvangen. De non-profit organisatie Coldhak uit het Canadese Winnipeg is één van deze gebruikers. Coldhak heeft de boodschap die het ontving van Twitter online gezet.

Waarschuwing

De waarschuwing luidt als volgt:

“Als voorzorgsmaatregel waarschuwen wij u dat uw Twitter-account onderdeel is van een kleine groep accounts die mogelijk doelwit zijn geworden van staatsaanvallers. We denken dat deze hackers (die mogelijk verbonden zijn aan een overheid) proberen informatie in handen te krijgen zoals e-mailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers.

Op dit moment hebben we geen bewijs dat zij uw accountinformatie hebben bemachtigd, maar we onderzoeken deze zaak actief. We hadden graag meer informatie met u gedeeld, maar op dit moment hebben we geen extra informatie die kunnen verstrekken.

Het is mogelijk dat uw account niet het bedoelde doelwit was van de verdachte activiteit, maar we willen u hierover zo snel mogelijk op de hoogte stellen. We erkennen dat dit een grote zorg kan zijn indien u ervoor kiest onder een pseudoniem te Tweeten. Voor tips over het beschermen van uw online identiteit kunt u het Tor Project (https://www.torproject.org/) of EFF’s ‘Protecting Yourself on Social Networks’ (https://ssd.eff.org/en/module/protecting-yourself-social-networks) bezoeken.”

Facebook

Twitter is niet het eerste sociale netwerk dat aan de bel trekt over staatshackers. Eerder kondigde Facebook al aan gebruikers die mogelijk doelwit zijn van staatshackers hiervoor te gaan waarschuwen. Facebook adviseert deze gebruikers hun account te beveiligen met tweestapsverificatie.

Meer over
Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1