Twitter waarschuwt gebruikers voor staatshackers

Verschillende Twitter-gebruikers zijn door Twitter gewaarschuwd voor staatshackers. Deze aanvallers zouden uit zijn op e-mailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers van slachtoffers.

Slechts een kleine groep Twitter-gebruikers heeft de boodschap ontvangen. De non-profit organisatie Coldhak uit het Canadese Winnipeg is één van deze gebruikers. Coldhak heeft de boodschap die het ontving van Twitter online gezet.

Waarschuwing

De waarschuwing luidt als volgt:

“Als voorzorgsmaatregel waarschuwen wij u dat uw Twitter-account onderdeel is van een kleine groep accounts die mogelijk doelwit zijn geworden van staatsaanvallers. We denken dat deze hackers (die mogelijk verbonden zijn aan een overheid) proberen informatie in handen te krijgen zoals e-mailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers.

Op dit moment hebben we geen bewijs dat zij uw accountinformatie hebben bemachtigd, maar we onderzoeken deze zaak actief. We hadden graag meer informatie met u gedeeld, maar op dit moment hebben we geen extra informatie die kunnen verstrekken.

Het is mogelijk dat uw account niet het bedoelde doelwit was van de verdachte activiteit, maar we willen u hierover zo snel mogelijk op de hoogte stellen. We erkennen dat dit een grote zorg kan zijn indien u ervoor kiest onder een pseudoniem te Tweeten. Voor tips over het beschermen van uw online identiteit kunt u het Tor Project (https://www.torproject.org/) of EFF’s ‘Protecting Yourself on Social Networks’ (https://ssd.eff.org/en/module/protecting-yourself-social-networks) bezoeken.”

Facebook

Twitter is niet het eerste sociale netwerk dat aan de bel trekt over staatshackers. Eerder kondigde Facebook al aan gebruikers die mogelijk doelwit zijn van staatshackers hiervoor te gaan waarschuwen. Facebook adviseert deze gebruikers hun account te beveiligen met tweestapsverificatie.

Lees ook
Nieuwe kansen voor cybercriminelen

Nieuwe kansen voor cybercriminelen

Fortinet heeft een nieuwe editie van zijn kwartaalpublicatie Global Threat Landscape Report gepubliceerd. Hieruit blijkt dat cybercriminelen hun aanvalstechnieken voortdurend aanscherpen. Of het nu gaat om misbruik van de uiterst gebrekkige beveiliging van IoT-apparaten of het omvormen van open source-tools tot nieuwe cyberbedreigingen. Het aantal...

Office-documenten steeds vaker ingezet voor verspreiding van malware

Office-documenten steeds vaker ingezet voor verspreiding van malware

Het aantal malwareaanvallen is fors gestegen. Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van Microsoft Office-documenten om kwaadaardige payloads te verspreiden. Hierdoor waarschuwt WatchGuard Technologies in zijn Internet Security Report over het vierde kwartaal van 2017. De beveiligingsspecialist baseert zich op analyse van data verzameld door Firebox...

CVE-2017-0199 is meest misbruikte kwetsbaarheid van 2017

CVE-2017-0199 is meest misbruikte kwetsbaarheid van 2017

De meest misbruikte kwetsbaarheid in 2017 was CVE-2017-0199. Dit beveiligingsprobleem in meerdere Microsoft Office producten en stelt aanvallers in staat een Visual Basic script met Powershell commando's te downloaden en uit te voeren. De kwetsbaarheid werd onder andere veel gebruikt voor phishing aanvallen. Dit blijkt uit onderzoek van Recorded Futures....