Twee miljoen gebruikers van CeX getroffen door datalek

pixabay-hacker-1944688_960_720

CeX, een populair online platform waar gebruikers tweedehands goederen kunnen aanbieden en aanschaffen, is getroffen door een datalek. Naar schatting zijn ruim twee miljoen gebruikers door het datalek getroffen.

Dit meldt CeX in een verklaring op zijn website. Het platform is ondermeer eigenaar van WeBuy.com en beschikt daarnaast ook over fysieke winkels, ondermeer in Nederland. Het bedrijf is bezig contact op te nemen met alle getroffen gebruikers.

Verouderde betaalgegevens buitgemaakt

De aanvallers zouden onder meer voor- en achternamen, adresgegevens, e-mailadressen en telefoonnummers van gebruikers hebben buitgemaakt. Daarnaast zijn ook versleutelde betaalgegevens buitgemaakt. Het gaat hierbij om verouderde gegevens; CeX is in 2009 gestopt met het verzamelen van betaalkaartgegevens. Naar verwachting is het merendeel van deze betaalkaarten inmiddels dan ook verlopen.

Het bedrijf heeft gebruikers gevraagd hun wachtwoord te wijzigen om misbruik te voorkomen. Opvallend hierbij is dat gebruikers hiertoe niet worden verplicht en een wachtwoordwijziging niet wordt afgedwongen.

Lees ook
Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1