Tumblr introduceert twee-staps-authentificatie

tumblr-twee-staps-authentificatie

Het populaire blogplatform Tumblr introduceert een twee-staps-authentificatie. Hiermee wil het platform de beveiliging voor gebruikers tegen cybercriminelen verbeteren.

Het gebruik van de twee-staps-authentificatie is vrijwillig. Gebruikers kunnen de extra beveiligingsmaatregelen in de instellingen van hun account inschakelen.

Unieke code

Gebruikers die de twee-staps-authentificatie inschakelen kunnen voortaan niet langer inloggen door slechts hun inloggegevens correct in te vullen. Zij ontvangen daarnaast een unieke code die zij moeten invoeren om toegang te krijgen tot hun account.

Deze extra code vergroot de veiligheid van gebruikers aanzienlijk. Hackers die onverhoopt de inloggegevens van een Tumblr-account in handen krijgen hebben immers niet zo maar toegang tot het account. Zij moeten eerst ook de unieke code in handen zien te krijgen.

SMS of app

De code kan op twee manieren worden aangeleverd. Gebruikers kunnen ervoor kiezen de code via een SMS-bericht op hun smartphone te ontvangen. Het is echter ook mogelijk de code te generen met een speciale app.

Lees ook
Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS heeft een onderzoek afgerond naar de security-aspecten van het Internet of Things. In het '2013 Securing the Internet of Things' geheten rapport zijn de resultaten gebundeld van gesprekken met 391 IT-specialisten. Daarin gaan zij in op de huidige stand van zaken rond Internet of Things en de nabije toekomst. Op 15 januari organiseert SANS een1

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert de DataTraveler Locker+ G3 USB 3.0 Flash drive. De nieuwste generatie van de DataTraveler Locker+ G3 biedt dankzij USB 3.0 hogere datasnelheden dan zijn voorganger. De USB-sticks van Kingston zijn beveiligd met een wachtwoord en is voorzien van hardware die alle opgeslagen data automatisch versleuteld. Gebruikers kunnen hierdoor1