Trend Micro voegt nieuwe analysemogelijkheden toe aan netwerkbeveiligingsoplossing Deep Discovery

Cybersecurity-specialist Trend Micro heeft nieuwe analysefuncties toegevoegd aan zijn netwerkbeveiligingsoplossing Deep Discovery, waardoor organisaties hun bedrijfsnetwerk proactief kunnen beveiligen zonder daar veel extra tijd aan kwijt te zijn. Naast het detecteren van nieuwe bedreigingen binnen het netwerk kunnen klanten het onderzoeken ervan en het nemen van maatregelen stroomlijnen door gebruik te maken van de geautomatiseerde analysemogelijkheden. Hierdoor worden automatisch verbanden gelegd tussen verschillende gebeurtenissen binnen het netwerk. 

TrendMicro Terwijl er steeds meer bedreigingen bij komen geeft 45 procent van de organisaties in een ESG-onderzoek van begin 2017 aan een problematisch tekort te ervaren aan cyberbeveiligingskennis. Naar verwachting zal er in 2022 wereldwijd een tekort zijn van 1,8 miljoen cyberbeveiligingsprofessionals. Bedrijven en organisaties hebben daarom behoefte aan een eenvoudige manier om potentiële bedreigingen te detecteren zodat zij daar direct prioriteit aan kunnen geven en erop kunnen reageren.

Netwerkanalyse stelt beveiligingsteams in staat om eenvoudig terug te kijken naar historische data om daarmee vast te stellen waar het netwerk als eerste getroffen werd, welke andere gebruikers in het netwerk zijn getroffen en waar de bedreiging zich op richt.

“Beveiligingsprofessionals moeten direct kunnen zien wat er in hun netwerk gebeurt en daar snel op kunnen reageren als dat nodig is. Bovendien is het van belang dat zij ruis er tussenuit kunnen filteren, zodat ze zich kunnen concentreren op essentiële taken”, zegt Eric Skinner, vice-president solution marketing bij Trend Micro. “Dit is precies wat de nieuwe netwerkanalysefuncties van Deep Discovery doen.”

Naast de nieuwe netwerkanalysefunctionaliteit zijn de mogelijkheden binnen Deep Discovery voor het delen van informatie verbeterd door gebruik te maken van standaarden zoals STIX, TAXII en YARA. Alle compatibele beveiligingsoplossingen die een organisatie gebruikt, inclusief de gehele Trend Micro-productfamilie en producten van derden, hebben de beschikking over de nieuwste beveiligingsintelligentie. Dit vereenvoudigt het IOC-beheer voor IT-teams.

“Organisaties worden tegenwoordig voortdurend bestookt met dreigingsmeldingen. Door elk probleem apart te bestrijden, heeft het beveiligingsteam vaak weinig tijd om zich op het grotere geheel te concentreren”, zegt Rob Ayoub, IDC-programmadirecteur beveiligingsproducten. “Oplossingen die deze uitdaging effectief aanpakken, bieden aanzienlijke voordelen waardoor IT-beveiligingsteams meer met minder kunnen doen en echte strategische waarde toevoegen aan de organisatie.”