Trend Micro lijft applicatiebeveiliger IMMUNIO in

Trend Micro neemt IMMUNIO over, een Canadese start-up gespecialiseerd in applicatiebeveiliging. Het beveiligingsbedrijf wil de technologie van IMMUNIO integreren in zijn DevOpsSec aanbod, dat gericht is op het verwerken van security in applicaties naarmate deze gebouwd worden.

immunio-logo IMMUNIO stelt dat programmeren relatief eenvoudig is, maar veilig programmeren moeilijk is. Ontwikkelaars staan onder druk snel code te schrijven, waarbij minder aandacht is de veiligheid van deze code. Ook wijst IMMUNIO erop dat in iedere code fouten aanwezig zijn. Het identificeren en verhelpen van deze fouten is volgens het bedrijf tijdrovend en daardoor inefficiënt.

Exploitatie voorkomen

De Canadese start-up hanteert daarom een andere aanpak. IMMUNIO richt zich niet op het opsporen van fouten in code, maar op het zeker stellen dat deze fouten niet uitgebuit kunnen worden. Dit doet het bedrijf door het gedrag van applicaties nauwlettend te monitoren en in te grijpen indien dit gedrag afwijkt van het verwachte gedrag. “Exploitatie is niets meer dan de applicatie ‘abnormale’ dingen uit te laten voeren”, schrijft het bedrijf op zijn website.

“Technologische veranderingen zoals cloud computing en container platformen maken sneller applicatieontwikkeling mogelijk”, legt Bill McGee, senior vice president en algemeen directeur Hybrid Cloud Security bij Trend Micro, uit. “IMMUNIO’s runtime applicatiebeveiliging stelt onze klanten in staat de bescherming tegen softwarekwetsbaarheden te verbeteren in applicaties die zij bouwen.”

Container images scannen

Trend Micro kondigt daarnaast aan functionaliteiten te introduceren voor het scannen van containers images op kwetsbaarheden. Met deze functionaliteit is het mogelijk beveiligingsproblemen in containers op te sporen voordat deze containers daadwerkelijk worden uitgerold. Vervolgens kunnen zij run-time beveiliging toepassen op basis van de bevindingen van deze scan. De functionaliteiten zijn beschikbaar vanaf april 2018.

Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1