Trend Micro IoT Security 2.0 verbetert bescherming eindgebruikers en versterkt reputatie IoT-fabrikanten

Trend Micro introduceert Trend Micro IoT Security (TMIS) 2.0 om IoT-fabrikanten en Managed Service Providers (MSP’s) te helpen de beveiliging van hun producten en bredere IoT-ecosystemen te verbeteren. Op die manier kunnen zij zich onderscheiden van concurrenten. Bij de meeste traditionele security-producten kunnen eindgebruikers zelf geen beveiliging voor IoT-oplossingen installeren. Daarvoor biedt TMIS 2.0 nu uitkomst.

TrendMicro “IoT-bedreigingen bestaan niet langer slechts in theorie: wereldwijd worden endpoints gekaapt voor diefstal van data, aangevallen met ransomware en cryptominingmalware, ingelijfd door DDoS botnets, en meer”, waarschuwt Akihiko Omikawa, executive vice president bij Trend Micro. “Het is cruciaal dat fabrikanten initiatief nemen om de lat voor security hoger te leggen. Het monitoren en opsporen van dreigingen moet, samen met de bescherming ertegen, in één device geïntegreerd worden. Op die manier kunnen consumenten en bedrijven hun security versterken vanaf het moment dat zij TMIS 2.0 installeren en inschakelen. Dit geeft gehoor aan de steeds hogere eisen die worden gesteld aan fabrikanten van IoT-devices.”

Verbeterpunten van TMIS 2.0

  • Pre-installatie: Fabrikanten kunnen het TMIS 2.0-platform tijdens de productontwikkelingsfase vooraf installeren op IoT-devices. Dat vereist minimale deployment-inspanningen en biedt maximale bescherming voor een range van system hardening- en risk detection-functies.
  • Smart Protection Network-integratie: Deze geüpdate versie integreert naadloos met Trend Micro’s threat intelligence-platform, het Smart Protection Network, om zo Web Reputation Service en IoT Reputation Service te kunnen bieden die bezoeken aan besmette URL’s/websites blokkeren.
  • Efficiënter werken: De verbeterde scripts voor installatie maken integraties voor device-fabrikanten en IoT-MSP’s eenvoudiger. Ook bieden ze nieuwe mogelijkheden om security-inzichten voor deze organisaties te automatiseren, wat minder operationele inspanning vereist.
  • Inzicht en controle: Onder andere rapportages over kwetsbaarheden en deployment van virtuele patches worden naar administrators en IoT-fabrikanten gemaild om hen te voorzien van meer flexibele beheermogelijkheden. Logs van veiligheidsdetecties worden lokaal opgeslagen zodat een device-fabrikant toegang heeft tot die gegevens op basis van een specifiek doel (bijvoorbeeld het laten zien van een rood lichtje op het apparaat). TMIS 2.0 heeft ook een offline modus en proxy-ondersteuning voor een breder aanbod van networking-omgevingen.

Al deze verbeteringen zijn beschikbaar naast een uitgebreide reeks aan security-mogelijkheden: Application Whitelisting, Hosted Intrusion Prevention Services (HIPS) en System Vulnerability Scanning.

Alles bij elkaar zorgt de introductie van TMIS 2.0 voor een kleinere device attack surface, verzekert het de firmware-integriteit en blokkeert het actieve aanvallen. Hierdoor worden cyberrisico’s voor eindgebruikers geminimaliseerd en de onderhoudskosten van devices zo laag mogelijk gehouden.

Meer over
Lees ook
Pilot Cellnex en Techtenna versnelt realisatie IoT netwerk Tilburg

Pilot Cellnex en Techtenna versnelt realisatie IoT netwerk Tilburg

Cellnex Nederland, de grootste onafhankelijke aanbieder van telecom opstelpunten in Nederland en Techtenna, aanbieder van draadloze netwerken voor het Internet of Things (IoT), zijn een pilot gestart in Tilburg op het gebied van zogenoemde Long Range Wide Area Networks (LoRaWAN). Dit type IoT netwerk is met name geschikt voor langeafstandscommunicatie...

Bitdefender brengt de belangrijkste wereldwijde cyberdreigingen van 2020 in kaart

Bitdefender brengt de belangrijkste wereldwijde cyberdreigingen van 2020 in kaart

Cybersecurityprovider Bitdefender onderzoekt doorlopend de actuele cyberdreigingen en identificeert daarbij (nieuwe) trends en aanvalspatronen. Het nieuwe Consumer Threat Landscape Report bevat onderzoeksdata van verschillende landen voor heel 2020 en kijkt daarbij eveneens naar de verschillen ten opzichte van 2019.

Paessler speelt met PRTG  in op vastleggen sensordata

Paessler speelt met PRTG in op vastleggen sensordata

Of het nu gaat om IIoT, Industry 4.0, onderhoud op afstand of retrofitting: productie (OT) en IT gaan steeds meer samen. IT/OT-convergentie is de basisvoorwaarde voor succesvolle en vooral ook veilige digitalisering in productieomgevingen. Paessler, een specialist op het gebied van monitoring, speelt hierop in met onlangs aangekondigde innovaties voor...