Trend Micro breidt zijn container-beveiligingsoplossing uit om te werken op DevOps-snelheden

Trend Micro breidt zijn beveiligingsoplossing voor containers verder uit met Deep Security Smart Check. Smart Check scant volcontinu container-images en is een aanvulling op de bestaande Deep Security runtime container-bescherming. 

Trend Micro heeft Deep Security Smart Check ontwikkeld voor het effectief detecteren van malware en kwetsbaarheden. De oplossing scant container-images nog voordat deze zijn geïmplementeerd. Hierdoor kunnen beveiligingsissues in veel gevallen nog in de ontwikkelfase worden opgelost, in plaats van na de release van een applicatie.

Uitbreiding API’s en nieuw automation center voor automated security 

Trend Micro introduceert tevens een uitgebreid pakket aan API’s en een automation center met tools om automatisering van beveiliging mogelijk te maken, dankzij verbeterde integraties. Klanten van Trend Micro Deep Security beschikken over product API’s die continu beschikbaarheid, status monitoring, IT service management en integratie van orchestratie-tools, zoals de recent geïntroduceerde Amazon Elastic Container Service voor Kubernetes, mogelijk maken.

trend-micro “Container-platforms stellen organisaties in staat de cycle van software-ontwikkeling te versnellen. Een vertraging van dit proces door aanvullende beveiligingsmaatregelen is dan ook onacceptabel", zegt Bill McGee, SVP en GM Hybrid Cloud Security bij Trend Micro. “Alle workload-omgevingen vereisen beveiliging. Dat is voor container-omgevingen niet anders. Het enorme volume en de tijdelijke aard van containers, kunnen veiligheidslekken of kwetsbaarheden met zich meebrengen waarvan misbruik kan worden gemaakt. We kunnen verwachten dat aanvallers die live server applicatie-omgevingen aanvallen, hun focus zullen verplaatsen en inzetten op de software-ontwikkel-cycle, door malware te implementeren vanuit de ontwikkelomgeving.”