Tool van Lenovo helpt Superfish te verwijderen

Lenovo stelt een tool beschikbaar waarmee klanten de malware kunnen verwijderen die het bedrijf zelf op de laptops heeft meegeleverd vanuit de fabriek. De laptops van het bedrijf zijn voorzien van de Superfish adware.

Superfish is volgens Lenovo een onschuldige tool om klanten te interessante aanbiedingen te kunnen doen tijdens het online winkelen. Beveiligingsbedrijven omschrijven Superfish echter als malware die in staat is man-in-the-middle-aanvallen uit te voeren.

Advertenties injecteren

Lenovo heeft de software ingezet om advertenties te injecteren in webpagina’s. Hiervoor wordt het surfgedrag van gebruikers geanalyseerd, iets wat normaal gesproken niet mogelijk is als gebruik wordt gemaakt van een versleutelde verbinding. Superfish is echter in staat zelf SSL-certificaten af te geven voor dit soort websites, waardoor de tool deze beveiliging omzeilt. Superfish legt dus ook het surfgedrag op websites die HTTPS gebruiken vast.

De nieuwe tool stelt gebruikers in staat de malware van hun laptops te verwijderen. De tool is beschikbaar op de website van Lenovo.

Meer over
Lees ook
'Bladabindi RAT infecteert 140.000 PC's per maand'

'Bladabindi RAT infecteert 140.000 PC's per maand'

De Bladabindi Remote Access Tool (RAT) blijkt snel in populariteit toe te zijn genomen. Cybercriminelen infecteerde in januari 2013 nog maar slechts zo'n 18.000 PC's. Dit aantal is in december 2013 toegenomen tot bijna 140.000 infecties per maand. Dit meldt Microsoft, dat zijn Malicious Software Removal Tool in het Windows-besturingssysteem heeft1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1