Thales cybersecurity sluit zich aan bij Cyberveilig Nederland

Thales, specialist in cybersecurity en databeveiligingsoplossingen voor kritieke informatiesystemen, heeft zich aangesloten bij de brancheorganisatie Cyberveilig Nederland. Deze organisatie heeft als doel de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten en wil daarnaast de kwaliteit en transparantie binnen de steeds groter wordende cybersecurity branche verhogen.

Van de Nederlandse bevolking heeft 97,1 procent toegang tot internet. Nederland loopt daarmee voorop in Europa. Deze digitalisering heeft grote economische en maatschappelijke voordelen, maar brengt tegelijkertijd risico’s met zich mee. Aandacht voor cybersecurity is essentieel, zodat we kunnen blijven vertrouwen op onze informatie en informatiesystemen.

“We hebben de afgelopen jaren veel grote (internationale) cyberaanvallen voorbij zien komen, die ervoor hebben gezorgd dat bedrijven zich steeds bewuster worden van de kwetsbaarheden van hun digitale infrastructuur,” zegt Petra Oldengarm, directeur Cyberveilig Nederland. “Dit toenemende bewustzijn leidt tot een groei in de vraag naar cybersecurity dienstverlening. Organisaties hebben de keuze uit een groot aantal beveiligingsdiensten en vinden het vaak lastig om een goede selectie te maken. Meer transparantie en een sterk kwaliteitskeurmerk kunnen hen daarbij helpen.”

“Bij Thales zien we het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een ‘cyberveilig’ Nederland te realiseren. Het is van groot belang dat verschillende partijen hierin samenwerken, zodat we elkaar daarin kunnen versterken,” aldus Fokke Dijksma, Cybersecurity Consultancy Lead bij Thales. “De branchevereniging is een volwaardige gesprekspartner voor onder meer de overheid en vertegenwoordigers daarvan, zoals het Nationaal Cybersecurity Centrum. Door de handen ineen te slaan werken we samen aan het vergroten van de digitale weerbaarheid van onze samenleving.”

Thales-615x427

Meer informatie over Cyberveilig Nederland is te vinden op https://cyberveilignederland.nl/.