TEHTRIS breidt uit in Europa

tehtris_owler_20201112

TEHTRIS, leider op het gebied van automatische neutralisatie van cyberbedreigingen en aanbieder van het eerste Europese XDR-platform, breidt zijn aanwezigheid in Europa uit. Naast de opening van vestigingen in Spanje en Duitsland dit jaar, zullen ook in andere regio’s nieuwe teams worden opgezet. Dit is een aanvulling op Europese partnerschappen die TEHTRIS al heeft met bedrijven in Zwitserland, België en Luxemburg.

TEHTRIS heeft in 2021, ten tijde van de pandemie, meer dan 160 mensen aangetrokken en zag zijn inkomsten met dubbele cijfers stijgen. Dit volgt op een recordfinanciering van 20 miljoen euro uit een Serie A-financieringsronde in 2020.
 
In 2022 wil TEHTRIS zijn groei versnellen door 200 nieuwe mensen in dienst te nemen. Deze mensen zullen Europese bedrijven en overheden helpen in de technologische wapenwedloop met cybercriminelen. Daarom opent TEHTRIS nieuwe kantoren in Duitsland en Spanje, waar lokale mensen worden aangenomen om de bekendheid en het gebruik van de unieke technologie van TEHTRIS in Europa te stimuleren.
 
Daarnaast wordt de technologie van TEHTRIS nog steeds gekozen, gebruikt en ondersteund door diverse Europese partners. Voorbeelden hiervan zijn Capgemini, Orange CyberDefense, Nomios, Expleo Group, Sopra Steria, Post (Luxemburg), Approach (België) en Eyra Group (Zwitserland).
 
 

Een platform om cyberaanvallen te neutraliseren, zonder menselijk ingrijpen

Volgens Check Point Research is het aantal cyberaanvallen op Nederlandse bedrijven in 2021 bijna verdubbeld (97 procent). Vooral internet- en managed service-providers waren vaak het slachtoffer, met 1190 aanvallen per week. Daarna volgen de zorgsector (669 aanvallen per week) en de retailsector (666 aanvallen per week).
 
Om dit complexe en gevaarlijke bedreigingslandschap het hoofd te kunnen bieden, moeten bedrijven en overheden hun detectie- en herstelwerkzaamheden sterk automatiseren, zodat hun beveiligingsteams zich kunnen richten op taken die om menselijk inzicht vragen.
 
In dit kader heeft TEHTRIS het TEHTRIS XDR Platform ontwikkeld. Dit is de eerste XDR (eXtended Detection Response) - oplossing die in Europa is ontworpen en de enige ter wereld die native gecodeerd is. De detectie, analyse en neutralisatie van ransomware, cyberaanvallen en afwijkend gedrag wordt autonoom en direct uitgevoerd. Dit geldt zowel voor bekende als onbekende bedreigingen waarbij geen menselijke tussenkomst nodig is. Het XDR-platform van TEHTRIS is momenteel het meest toegankelijke platform om oplossingen via de beschikbare API's op de markt te brengen.
 
TEHTRIS XDR Platform is van nature een soevereine oplossing en beschermt de bestanden en data van zijn internationale klanten zonder de inhoud ervan te lezen. Daarnaast wordt de oplossing ontwikkeld en gehost in Frankrijk waardoor het aan de Europese normen voldoet. Door de samenwerking met de Open Trusted Cloud van OVHCloud, biedt TEHTRIS zijn klanten oplossingen die op een soevereine manier in de cloud worden gehost.
 
TEHTRIS XDR Platform wordt al gebruikt door internationale bedrijven, overheidsdiensten en heeft het label “Cybersecurity Made in Europe” gekregen. TEHTRIS is ook de enige leverancier in de Europese Unie die door Gartner is erkend als een representatieve XDR-leverancier in de Market Guide for Extended Detection and Response 2021.
 
"Onze internationale strategie draait om onze holistische en sterk geautomatiseerde oplossing: het TEHTRIS XDR Platform. Deze oplossing stelt alle organisaties in staat om automatisch de strijd aan te gaan met cyberspionnen en -saboteurs. Zo kunnen ze onbekende bedreigingen een halt toeroepen, terwijl hun digitale soevereiniteit gewaarborgd blijft", aldus Éléna Poincet, medeoprichter en CEO van TEHTRIS.
 
Buiten Europa zet TEHTRIS zijn groei voort met het werven van technische teams in Vancouver en Singapore. Zo is er altijd 24/7-ondersteuning van het volledige productaanbod in alle tijdzones.
Meer over
Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.