TEHTRIS breidt Raad van Bestuur uit

tehtris-768x432

TEHTRIS, de Franse aanbieder van het TEHTRIS XDR Platform en technologieleider in de strijd tegen cyberspionage en cybersabotage, heeft drie nieuwe onafhankelijke leden toegevoegd aan de Raad van Bestuur. Deze benoemingen hebben als doel het bestuur en de strategie van het bedrijf te versterken. Daarnaast zijn ze in lijn met de groeiplannen die TEHTRIS aankondigde bij de tweede financieringsronde van 44 miljoen euro in oktober 2022.  

Jean-Bernard Lévy, afgestudeerd aan de École Polytechnique en Télécom Paris Tech, was voorzitter en CEO van EDF van 2014 tot 2022. Daarvoor was hij van 2012 tot 2014 voorzitter en CEO van Thalès en vanaf 2005 voorzitter van de raad van bestuur van Vivendi. Hij heeft ook leidinggevende functies bekleed bij Oddo, Lagardère, Orange en in de ministeriële staf van Gérard Longuet. Jean-Bernard Lévy wijdt zich nu aan consultancy- en bestuursactiviteiten. 

Richard Vacher Detournière, CFO van Provepharm Life Solutions in Frankrijk en de Verenigde Staten, heeft ruime ervaring in de software- en beveiligingssector. Daarnaast beschikt is hij zeer deskundig op het gebied van financiën, ontwikkeling en corporate governance. Richard Vacher Detournière is voormalig CEO en CFO van Ogido (SaaS-platform voor klantenrelatiebeheer), Verimatrix (software voor contentbeveiliging) en Inside Secure (veilige contactloze halfgeleiders). Hij is al 12 jaar actief in de private-equity- en durfkapitaalsector, zowel in Frankrijk als in Silicon Valley.  

Antoine Troesch, afgestudeerd aan het Institut d'Etudes Politiques de Paris en de École Centrale Paris, begon zijn carrière in 2002 als financieel analist bij Morgan Stanley, waar hij deelnam aan de beursgang van EDF. Vervolgens werd hij in 2005 Manager van de strategieafdeling bij Areva (Orano) en vervolgens Director of Strategy voor de activiteiten op het gebied van uraniumverrijking. In 2011 werd hij Director of Mergers and Acquisitions voor de Areva Group en in 2015 werd hij benoemd tot Director van de afdeling chemische verrijking en lid van het Orano Executive Committee. Antoine Troesch trad in 2018 in dienst bij Caisse des Dépôts als Investment Director van Banque des Territoires, de instantie die de diverse bedrijfsonderdelen voor de economische ontwikkeling van de Franse gebieden samenbrengt. Met zijn teams beheert hij een portefeuille van 7 miljard euro op het gebied van energie, infrastructuur, digitaal, innovatie, vastgoed en impactfondsen.  

“De raad van bestuur blijft zich op natuurlijke wijze ontwikkelen om de groei en de internationale ontwikkeling van TEHTRIS te ondersteunen. Wij zijn dan ook verheugd om deze drie onafhankelijke leden te verwelkomen. Hun bewezen en complementaire ervaring zal niet alleen bijdragen aan onze strategische doelen, maar ook aan ons streven om TEHTRIS te positioneren als een toonaangevende speler in de cybersecurity-sector”, aldus Éléna Poincet, medeoprichter en CEO van TEHTRIS. 

Na deze benoemingen bestaat de raad van bestuur van TEHTRIS uit: 

  • Éléna Poincet, medeoprichter en CEO van TEHTRIS 
  • Laurent Oudot, medeoprichter en CTO van TEHTRIS 
  • Guillaume Girard, Managing Partner bij Jolt Capital 
  • François Lavaste, Executive Director van Tikehau Capital 
  • Jean-Bernard Lévy, onafhankelijk lid 
  • Richard Vacher Detournière, onafhankelijk lid 
  • Antoine Troesch, onafhankelijk lid 

 

Meer over
Lees ook
Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen om...

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overlappen.

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit waarom...