Talend benoemt Anne Hardy als Chief Information Security Officer

Anne Hardy

Talend heeft Anne Hardy aangesteld als chief information security officer. Deze nieuwe strategische functie is gecreëerd om te kunnen voldoen aan de verhoogde security-eisen van hedendaagse enterprise cloud IT-omgevingen. Hardy wordt verantwoordelijk voor de securitystrategie van Talend, het beheer van securitydreigingen en -kwetsbaarheden voor zowel werknemers, technologieën als processen bij Talend, en compliancy met relevante security- en privacywetgeving. 

"De nieuwe rol van CISO is van cruciaal belang nu ons cloudaanbod steeds volwassener wordt, we steeds meer enterprises als klant hebben, en we ernaar streven om een omzet van 1 miljard dollar te halen", zegt Laurent Bride, CTO en COO van Talend. "Ik ben opgetogen dat we iemand van het kaliber van Anne aan boord hebben bij Talend. Anne zal nauw samenwerken met onze interne en externe data stakeholders om ervoor te zorgen dat we compliant zijn en zo min mogelijk risico lopen. Ze krijgt energie van het veranderen van het securitylandschap en zal onze securitystrategie centraal aan gaan sturen." 

Met meer dan 20 jaar aan technologie-ervaring brengt Hardy een uitgebreide achtergrond in security-technologie en -architectuur, dataprivacystandaarden en cloudbeveiliging met zich mee. Voor Talend was ze werkzaam als chief security officer bij Join Digital, dat managed digital services biedt aan enterprises. Daarvoor was Hardy oprichter van een bedrijf dat een cloud-based software-oplossing ontwikkelde waarmee werknemerservaringen konden worden geanalyseerd. Ze heeft ook meer dan tien jaar bij SAP gewerkt, waar ze een uitvoerende rol had op het gebied van security, onderzoek en belangenbehartiging van developers. Hardy is op dit moment lid van de Anita Borg Institute’s Board of Trustees en is oprichter van de Dare2BDigital-conferentie. 

"Het is een opwindende tijd om toe te treden bij Talend", zegt Hardy. "Ik ben onder de indruk van het momentum van het bedrijf en de toewijding aan een customer-first-aanpak van cloud data-integratie. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Laurent en zijn team om beveiligingsprioriteiten te bepalen en efficiëntie te vergroten, nu het bedrijf groeit."