T-Systems simuleert cyberaanvallen bij bedrijven

T-Systems introduceert een cyber incident-simulatie. Met deze nieuwe managementtool kunnen bedrijven hun weerbaarheid tegen cyberaanvallen toetsen. T-Systems wil hierdoor directies bewuster maken van de impact die cybercriminaliteit heeft op de bedrijfsvoering.

Security experts van T-Systems hebben de tool ontwikkeld, dat met realistische en bedrijfsspecifieke scenario's toetst of organisaties zijn voorbereid op cyberaanvallen. De test is bedoeld voor C-level management, omdat zij direct bedrijfskritische beslissingen moeten kunnen nemen in geval van een cyberaanval.

Bedrijfsprocessen, business en reputatie

De simulatie maakt duidelijk wat de impact is op de bedrijfsprocessen, de gevolgen voor de business en de reputatie van de onderneming. Mogelijke risico's en dreigingen binnen en buiten de organisatie worden in kaart gebracht. Uiteindelijke doel is een cybersecurity-strategie voor de hele organisatie te ontwikkelen en uit te voeren. T-Systems heeft al specifieke simulaties ontwikkeld voor grote bedrijven zoals Deutsche Bahn.

Om de simulatie te introduceren bij Nederlandse organisaties organiseert T-Systems op 12 juni 2014 een simulatie-evenement in Bunnik. In een middag ervaren managers hoe het voelt om een cyberaanval te ondergaan en wat de gevolgen zijn voor de bedrijfsvoering. De focus ligt op preventieve, opsporende en herstellende aspecten.

Event

Nieuwsgierig of uw organisatie is voorbereid? Kom naar het Cyber incident simulatie evenement. Registreer via marcomNL@t-systems.com of kijk op www.t-systems.nl voor meer informatie.

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.