T-Systems introduceert beveiligingsoplossingen voor industriële omgevingen

T-Systems introduceert twee nieuwe oplossingen voor de security van industriële omgevingen. Het gaat om de beveiligingsoplossing Industrial Threat Protect Pro voor het Internet of Things en de gedistribueerde firewall Industrial Network Protect Pro. De nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld voor productiebedrijven van iedere omvang en zijn per direct verkrijgbaar.

Industriële systemen en kritieke infrastructuren zoals energiecentrales moeten steeds beter beveiligd worden, aangezien de logistieke en productieketens steeds meer met elkaar verweven raken. Bovendien neemt het aantal betrokken partijen toe. Wanneer een schakel in die ketting ten prooi valt aan een cyberaanval, kan de kwaadaardige code zich razendsnel verspreiden over een grote groep van verbonden spelers. Een aanval kan daardoor enorme schade veroorzaken. De nieuwe diensten van T-Systems zijn gericht op het tijdig blokkeren van aanvallers en het realtime herkennen van zowel zwakke plekken als succesvolle aanvallen.

Industrial Threat Protect Pro

Industrial Threat Protect Pro is een nieuwe IoT-securitydienst van T-Systems. De oplossing, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf CyberX, biedt gebruikers transparantie en inzicht in de interne processen van hun productienetwerken. Het analyseert continu de zwakke punten en brengt automatisch de netwerkconfiguratie in kaart binnen industriële netwerken - met al hun specifieke communicatieprotocollen.

Industrial Threat Protect Pro stelt afwijkingen vast in het netwerkgedrag van industriële systemen. Dit vindt plaats dankzij een zelflerend systeem. Dit algoritme diagnosticeert standaardcommando's en -gedrag en netwerkpatronen onder normale operationele omstandigheden. Zodra Industrial Threat Protect Pro een situatie in het netwerk vaststelt die afwijkt van de normale patronen die het heeft geleerd, geeft het in realtime een notificatie af via een dashboard. Hetzelfde gebeurt indien een probleem in of met een systeem wordt geregistreerd. In beide gevallen stelt deze notificatie experts in staat om de ernst van de situatie vast te stellen en maatregelen te nemen. Dit geldt zowel voor aanvallen door cybercriminelen als voor storingen in een systeem die de operatie kan verstoren.

Firewall voor industriële netwerken

T-Systems introduceert daarnaast Industrial Netwerk Protect Pro (INPP), een gedistribueerde firewall voor industriële netwerken. Het nieuwe product is gebaseerd op een oplossing ontworpen door het Israëlische Radiflow en voorkomt ongeautoriseerde toegang tot sturingssystemen en ongewenst dataverkeer. Met INPP kunnen organisaties hun netwerk opdelen in beveiligde zones en de datastromen tussen die zones monitoren en reguleren.

Industrial Network Protect Pro kan ook centraal opgestelde securityrichtlijnen implementeren bij verschillende vestigingen en productiefaciliteiten. Bovendien kunnen de securitygateways worden ingezet als sensoren voor het detecteren van aanvallen en als toegangsbeveiliging bij onderhoud op afstand. Gebruikers kunnen het nieuwe product zelfs inzetten voor het leggen van verbindingen met productievestigingen waarmee slechts een netwerkverbinding met weinig bandbreedte beschikbaar is. Of waarmee alleen een mobiele verbinding mogelijk is.

Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen om ransomwarebendes ui1

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.