Synology presenteert de zeer compacte RackStation RS1221+ en RS1221RP+

SL_Synology compacte RackStation 1221

Synology Inc. heeft de RackStation RS1221+ en RS1221RP+ (met redundante voeding) gepresenteerd, rackgemonteerde 2U-opslagservers met 8 sleuven. Deze servers zijn ontwikkeld om hoge prestaties te leveren in een compact formaat.

“De RS1221+ en RP+ zijn ontworpen voor kleine bedrijven, vandaar hun compacte formaat,” vertelt Michael Wang, Productmanager bij Synology. “Deze apparaten zijn niet alleen een grote stap vooruit wat betreft prestaties, maar zijn eveneens bescheiden in omvang vergeleken met andere 2U-toestellen in hun klasse. En voor bedrijven die een hogere beschikbaarheid nodig hebben, is de RP+-versie bovendien uitgerust met twee voedingen voor redundantie en extra betrouwbaarheid.” 

Grensverleggend

De RS1221+ en de RS1221RP+ zijn de eerste apparaten uit de RackStation-serie die zijn opgebouwd rondom de ADM Ryzen V1500B-processor. Vergeleken met hun voorganger(1) leveren ze 3,6 x hogere rekenprestaties(2), 3,8 x meer willekeurige IOPS-leesbewerkingen bij 108K en 2,3 x hogere prestaties in sequentieel schrijven bij 1.147 MB/s. Dit vertaalt zich in meer snelheid bij gegevensbeheer- en back-uptaken en stelt bedrijven in staat op te schalen naar meer gelijktijdige gebruikers en services, met behoud van een hoge prestatie-output. 

Compacte servers voor beperkte ruimte

Met hun diepte van slechts 306,6 mm en 407,5 mm (inclusief serverhandgrepen aan de voorkant) zijn de RS1221+ en RS1221RP+ minder dan half zo diep als standaard rackgemonteerde 2U-apparaten. Dit maakt ze ideaal voor kleinere rackmountbehuizingen waarin de ruimte schaars is, zoals aan de wand gemonteerde kasten of (in het geval van de RS1221+) racks met twee stijlen. 

Op maat gemaakt

De apparaten zijn standaard geconfigureerd met een DDR4 ECC-geheugen van 4 GB, uit te breiden tot 32 GB. De PCIe 3.0-sleuf maakt het mogelijk om eenvoudig te upgraden naar 10 GbE met een compatibele NIC(3), of om een supersnelle NVMe-cache toe te voegen via Synology M.2-kaarten en SSD’s van de Synology SVN3000-reeks(4). De apparaten zijn opschaalbaar naar 12 schijfposities met een RX418-uitbreidingseenheid(5) en compatibele schijven(6). Voor bedrijven die langdurige ondersteuning wensen, kan de 3-jarige garantie worden verlengd tot 5 jaar(7). 

Eenvoudig gegevensbeheer en -bescherming

Synology DiskStation Manager (DSM), het geharmoniseerde besturingssysteem van Synology, vereenvoudigt moeilijke en omslachtige gegevensbeheerprocessen en biedt gebruikers tegelijkertijd volop controle over belangrijke beslissingen. DSM maakt heel veel mogelijk: back-ups van de IT-infrastructuur met de Synology Active Backup-suite, hosting van een lokale privécloud met Synology Drive, virtuele machines met Virtual Machine Manager, mailservers met MailPlus en andere SaaS-services. 

Beschikbaarheid

RS1221+ en RS1221RP+ zijn per direct beschikbaar bij Synology-verkopers wereldwijd.

(1) De voorganger, de RS1219+, bevat een Intel® Atom® C2538-processor.

(2) De prestaties zijn behaald in het Synology-laboratorium met geoptimaliseerde configuratie- en netwerkinstellingen. De werkelijke prestaties kunnen variëren, afhankelijk van de omgeving. Vergelijking uitgevoerd met de RS1219+ van de vorige generatie.

(3) Bezoek de prestatiepagina van Synology voor uitgebreide informatie over de testinstellingen.

(4) Raadpleeg onze compatibiliteitslijst voor compatibele netwerkinterfacekaarten.

(5) M.2 SSD-cache kan worden ingezet door de E10M20-T1- en M2D20 M.2 SSD-adapterkaarten te gebruiken met twee Synology SNV3500 of SNV3400 NVMe SSD’s. SSD-caching wordt ook ondersteund via SFF SSD’s (2,5”).

(6) De capaciteit van de RS1221+ en de RS1221RP+ kan worden uitgebreid met een Synology RX418-uitbreidingseenheid, afzonderlijk verkocht.

(7) Ondersteunt LFF- (3,5”) of SFF- (2,5”) SATA-schijven. Raadpleeg onze compatibiliteitslijst voor goedgekeurde schijven. De RS1221+ en RS1221RP+ worden geleverd met een beperkte 3-jarige garantie, die kan worden verlengd tot 5 jaar met de optionele EW201-bundel, een add-on voor een 2-jarige verlenging van de garantieservice.

Lees ook
Facebook beperkt toegang van ontwikkelaars tot gebruikersdata

Facebook beperkt toegang van ontwikkelaars tot gebruikersdata

Facebook gaat de toegang van ontwikkelaars tot informatie van gebruikers verder beperken. Ontwikkelaars krijgen niet alleen standaard toegang tot minder data, maar verliezen deze toegang ook indien mensen hun app langer dan drie maanden niet gebruiken. Wie toegang wil krijgen tot meer gedetailleerde informatie, heeft hiervoor toestemming van Facebook...

AWS voegt nieuwe beveiligings- en encryptiefuncties toe aan S3

AWS voegt nieuwe beveiligings- en encryptiefuncties toe aan S3

Amazon Web Services maakt nieuwe beveiligings- en encryptiefunctionaliteiten beschikbaar voor zijn S3 cloud storage dienst. De features zijn gratis beschikbaar voor gebruikers. In totaal voegt AWS vijf nieuwe beveiligings- en encryptiefunctionaliteiten toe aan S3: Standaard encryptie - Gebruikers kunnen voortaan een bucket encryptieconfiguratie installeren,...

EU: ‘Politie moet eenvoudiger toegang krijgen tot data van techbedrijven’

EU: ‘Politie moet eenvoudiger toegang krijgen tot data van techbedrijven’

De Europese Unie wil de toegang tot data van techbedrijven en cloudproviders voor politiediensten vereenvoudigen. De Europese Commissie komt met een voorstel waarin EU-ministers drie opties voorgelegd krijgen die de toegang tot deze data moeten vereenvoudigen. Dit meldt Eurocommissaris Věra Jourová van Justitie aan persbureau Reuters. De verbeterde...