Synology beveiligt DSM 5.0 tegen OpenSSL Heartbleed-kwetsbaarheid

Synology lanceert DSM 5.0-4458 Update 2. De beruchte kwetsbaarheid in OpenSSL-software die bekend staat als de 'Heartbleed bug' (CVE-2014-0160) is in deze update gedicht.

OpenSSL is één van de meeste gebruikte encryptiemethoden op het internet en wordt door veel websites gebruikt. Synology stelt daarom direct actie te hebben ondernemen om deze ernstige kwetsbaarheid te verhelpen. Het bedrijf biedt in DSM 5.0 daarom de volgende mogelijkheden:

  • Gebruikers met DSM 5.0 kunnen de instructies in deze Security Advisory volgen om DSM te updaten en hun SSL-certificaat te vernieuwen.
  • Gebruikers met DSM 4.3 wordt aangeraden om te upgraden naar DSM 5.0. Voor gebruikers die DSM bij 4.3 willen blijven, komt eind april een patch beschikbaar.
  • Gebruikers met DSM 4.1 wordt aangeraden om te upgraden naar DSM 4.2, waarvoor binnen een week een patch beschikbaar komt.
  • DSM 4.0 en eerdere versies zijn niet getroffen door deze kwetsbaarheid
  • De servers van het MyDS Center zijn inmiddels gepatched en zijn daarmee veilig om te gebruiken. Gebruikers van MyDS Center wordt echter dringend aangeraden om hun MyDS-wachtwoord te wijzigen, om de veiligheid van hun informatie zeker te stellen.

Synology ziet data- en systeemveiligheid als één van zijn belangrijkste taken en zal dan ook mankracht en middelen blijven inzetten om zijn oplossingen te voorzien van betrouwbare beveiligingsmaatregelen om potentiële dreigingen te vermijden.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1