Symantec neemt specialist in webbrowserisolatie over

Symantec neemt het Israëlische Fireglass over. Fireglass levert een oplossing waarmee de webbrowser van gebruikers wordt geïsoleerd, wat voorkomt dat ransomware of malware de endpoints van gebruikers kan besmetten. Met de overname wil Symantec zijn Integrated Cyber Defense Platform versterken.

De technologie van Fireglass plaatst de webbrowser van gebruikers in een geïsoleerde omgeving. Gebruikers die onverhoopt op een malafide URL klikken of malware openen lopen hierdoor geen risico, aangezien potentieel schadelijke website, e-mails en bijlagen worden uitgevoerd in de geïsoleerde webbrowser. Deze dreigingen kunnen hierdoor nooit het rest van het systeem bereiken, waardoor eindgebruikers beschermd worden tegen kwaadaardige software.

On-premise, cloud of hybride oplossing

De oplossing van Fireglass is beschikbaar als on-premise oplossing, cloud dienst of in een hybride model. Met zijn oplossing wil Fireglass niet alleen eindgebruikers beschermen, maar ook de IT-afdeling ontlasten. Zij krijgen door de oplossing immers minder met besmette systemen te maken, waardoor zij zich kunnen richten op andere taken.

Symantec kondigt aan de isolatietechnologie van Fireglass te integreren in haar bestaande endpoint-, e-mail- en veilige web gateway oplossingen. Greg Clark, CEO van Symantec, stelt dat deze integratie het aantal security events tot 70% verminderen, terwijl nagenoeg alle geavanceerde dreigingen die worden verspreid via webbrowsing of e-mailcontent worden geëlimineerd.

Afgerond in Q3

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Naar verwachting wordt de overname in het derde kwartaal van kalenderjaar 2017 afgerond.

Meer over
Lees ook
Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde   detectie en response

Overname CyGlass biedt WatchGuard AI-gebaseerde  detectie en response

WatchGuard Technologies kondigt de overname aan van CyGlass Technology Services. CyGlass is een toonaangevende leverancier van cloud- en netwerkgebaseerde oplossingen voor detectie van en respons op dreigingen. Organisaties kunnen hiermee risico's identificeren, bedreigingen stoppen en compliance waarborgen.

Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint neemt Illusive over

Proofpoint, een toonaangevend bedrijf op het gebied van cybersecurity en compliance, heeft een definitieve overeenkomst ondertekend voor de overname van Illusive, een leider en pionier op het gebied van Identity Threat Detection and Response (ITDR). De overname zal naar verwachting in januari 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikel1