Student brak in bij Hogeschool Inholland om tentamens in te kunnen zien

Handboeien

Justitie eist een werkstraf tegen een student van Hogeschool Inholland die het schoolsysteem heeft gehackt. Het gaat om een 23-jarige Capellenaar die in het systeem van de Rotterdamse school inbrak om tentamens vooraf in te kunnen zien.

Dit meldt RTV Rijnmond. De leerling werd opgepakt nadat hij andere studenten vertelden over zijn hacks. De hogeschool heeft de man hierop geschorst, waarna hij is gestopt met de opleiding. Het is niet duidelijk welke opleiding de verdachte zocht. Ook is het onduidelijk of de man erin is geslaagd tentamens in te zien.

Justitie eist een werkstraf van 120 uur tegen de man, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Ook wil justitie dat de man onder toezicht komt te staan van de reclassering. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.