Strategische samenwerking BTG met HSD

BTG_HSD-IMG_0699 De Branchevereniging voor ICT & Telecom Grootgebruikers (BTG) en het nationale veiligheidscluster HSD gaan samenwerken aan het gemeenschappelijke belang van veilige, digitale IT, IoT en telecom producten en diensten. Op 21 oktober jl. ondertekenden directeur BTG Petra Claessen en Joris den Bruinen, directeur HSD deze strategische samenwerkingsovereenkomst in Woerden.

BTG is een B2B platform en is met ruim 200 leden sterk vertegenwoordigd in de grootzakelijke markt. Zowel gebruikers van ict en telecom producten als leveranciers van deze producten en diensten zijn aangesloten bij BTG. Het veiligheidscluster HSD is een netwerk van circa 300 bedrijven, overheden en kennisinstellingen die samenwerken aan kennisontwikkeling en innovatie in (digitale) veiligheid, met als doel een veiligere wereld, meer bedrijvigheid en meer banen.

Samenwerking

Door de samenwerking tussen beide organisaties kunnen leden en partners deelnemen aan elkaars activiteiten, waaronder de fysieke en virtuele kennisbijeenkomsten op inhoudelijke thema’s. Hiermee wordt de scope van beide communities verbreed.

Ook kijken BTG en HSD op welke gebieden ze nader kunnen samenwerken, zoals certificeringen en digitale veiligheidstrainingen. Een eerste BTG bijeenkomst over certificering samen met KPN, TNO, Huawei, het ministerie van EZK, GSMA en een bijdrage van HSD vond op 14 oktober plaats.

Daarnaast gaan beide partijen op nationaal niveau met andere stakeholders samenwerken aan het gemeenschappelijke belang van veilige, digitale IT, IoT en telecom producten en diensten. Met bijvoorbeeld ook aandacht voor Operationele Technologie en 5G security rondom smart industries en slimme veilige steden.

Petra Claessen, directeur BTG/TGG over de samenwerking: “Door deze samenwerking zichtbaar aan te gaan, komt BTG tegemoet aan de vraag vanuit haar achterban om aansluting te zoeken op het vlak van security. We werken beiden vanuit de triple helix gedachte. ‘BTG building bridges in a digital environment’.”

Joris den Bruinen, directeur HSD: “De digitale ontwikkelingen gaan ontzettend snel en onze economie wordt hier steeds afhankelijker van. Betrouwbaarheid en veiligheid van deze digitale omgeving is hierdoor van cruciaal belang. Met deze samenwerking willen we hier een concrete bijdrage aan leveren. Bijvoorbeeld door van ‘Security by Design’ de standaard te maken, zodat bedrijven al in een vroeg stadium nadenken over de veiligheid van hun product.”

Lees ook
Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Storage-virtualisatie: nieuw wapen in strijd tegen cybercriminelen

Wanneer een DDoS-aanval op de organisatie plaatsvindt of cybercriminelen op een andere manier proberen de business-operatie van een bedrijf of overheidsorganisatie negatief te beïnvloeden, reageren veel IT-afdelingen door tal van security-tools in te zetten. Wie IT-beveiliging echter vooral vanuit oogpunt van business continuity bekijkt, komt al s1

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

ESET publiceert voorbeelden van scam-mails

Sommige scam-mails zijn bijna hilarisch amateuristisch. Maar andere pogingen zijn soms griezelig 'echt' en nauwelijks te onderscheiden van legitieme mails. Een mooi voorbeeld publiceert ESET op zijn website We Live Security: een mail van een Chinese firma die zich voordoet als een 'domain name registration supplier' die bedoeld is om te checken of1

Biometrie voor enterprise security: zinvol of onzinnig?

Nu steeds meer smartphones voorzien worden van biometrische sensoren, komt ook de vraag op wat dit soort security-maatregelen betekenen voor enterprise-organisaties? Richard Moulds, vice president Strategy bij Thales e-Security, vraagt zich in een artikel op Help Net Security af of biometrie voor zakelijk gebruik zinvol is. Of juist onzinnig? Een interessant punt dat Moulds aanstipt is de vraag of het aantal tokens bij gebruik van fingerprint scanners wel groot genoeg is. Bij gebruik van traditionele hardware tokens kunnen we putten uit een nagenoeg onbeperkt aantal tokens. Maar bij gebruik v1