Strategische samenwerking BTG met HSD

BTG_HSD-IMG_0699 De Branchevereniging voor ICT & Telecom Grootgebruikers (BTG) en het nationale veiligheidscluster HSD gaan samenwerken aan het gemeenschappelijke belang van veilige, digitale IT, IoT en telecom producten en diensten. Op 21 oktober jl. ondertekenden directeur BTG Petra Claessen en Joris den Bruinen, directeur HSD deze strategische samenwerkingsovereenkomst in Woerden.

BTG is een B2B platform en is met ruim 200 leden sterk vertegenwoordigd in de grootzakelijke markt. Zowel gebruikers van ict en telecom producten als leveranciers van deze producten en diensten zijn aangesloten bij BTG. Het veiligheidscluster HSD is een netwerk van circa 300 bedrijven, overheden en kennisinstellingen die samenwerken aan kennisontwikkeling en innovatie in (digitale) veiligheid, met als doel een veiligere wereld, meer bedrijvigheid en meer banen.

Samenwerking

Door de samenwerking tussen beide organisaties kunnen leden en partners deelnemen aan elkaars activiteiten, waaronder de fysieke en virtuele kennisbijeenkomsten op inhoudelijke thema’s. Hiermee wordt de scope van beide communities verbreed.

Ook kijken BTG en HSD op welke gebieden ze nader kunnen samenwerken, zoals certificeringen en digitale veiligheidstrainingen. Een eerste BTG bijeenkomst over certificering samen met KPN, TNO, Huawei, het ministerie van EZK, GSMA en een bijdrage van HSD vond op 14 oktober plaats.

Daarnaast gaan beide partijen op nationaal niveau met andere stakeholders samenwerken aan het gemeenschappelijke belang van veilige, digitale IT, IoT en telecom producten en diensten. Met bijvoorbeeld ook aandacht voor Operationele Technologie en 5G security rondom smart industries en slimme veilige steden.

Petra Claessen, directeur BTG/TGG over de samenwerking: “Door deze samenwerking zichtbaar aan te gaan, komt BTG tegemoet aan de vraag vanuit haar achterban om aansluting te zoeken op het vlak van security. We werken beiden vanuit de triple helix gedachte. ‘BTG building bridges in a digital environment’.”

Joris den Bruinen, directeur HSD: “De digitale ontwikkelingen gaan ontzettend snel en onze economie wordt hier steeds afhankelijker van. Betrouwbaarheid en veiligheid van deze digitale omgeving is hierdoor van cruciaal belang. Met deze samenwerking willen we hier een concrete bijdrage aan leveren. Bijvoorbeeld door van ‘Security by Design’ de standaard te maken, zodat bedrijven al in een vroeg stadium nadenken over de veiligheid van hun product.”

Lees ook
Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling van...

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

9 op de 10 consumenten recyclet wachtwoorden

Vandaag is het Wereld Wachtwoord Dag en ter ere daarvan introduceren de identitymanagement-experts van Auth0 de resultaten van het eerste onderzoek uit een serie internationale enquêtes. In dit onderzoek, dat werd uitgevoerd in opdracht van Auth0 en YouGov, zijn meer dan 1.200 bedrijfsmanagers en 8.000 consumenten wereldwijd gevraagd naar hun verwachtingen...

Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

Sectigo®, wereldwijd leverancier van oplossingen voor geautomatiseerd beheer van digitale certificaten en de beveiliging van websites, maakt bekend dat het SiteLock overneemt. Dit is een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor monitoring en beveiliging van websites. De transactie omvat tevens Patchman, een in Nederland gevestigde leverancier van...