Stijgende waarde van bitcoins zorgt voor toenemende vraag naar data recovery

bitcoin-2868703_960_720-pixabay-vjkombajn

Bitcoins zijn de afgelopen tijd fors aan waarde gestegen. Dit zorgt ook voor een toenemende vraag naar data recovery van bitcoins. Het gaat hierbij om bicoin wallets op opslagmedia als harde schrijven, USB-sticks en smartphones.

Dit meldt Stellar Data Recovery. Het bedrijf meldt een sterke toename van de vraag naar data recovery van de cryptomunt sinds de recente spectaculaire koersstijging. De bitcoin is dit jaar in waarde gestegen van 950 euro naar 15.000 euro. Voor veel mensen is het nu interessant geworden om een forensische data recovery dienst in te schakelen om verloren cryptomunten terug te laten halen.

Bitcoin wallet terughalen

Data recovery is het weer ‘terughalen’ in een forensisch data recovery lab van verloren data van opslagmedia zoals harde schijven, usb-sticks en smartphones. Kees Jan Meerman, managing director van Stellar Data Recovery Europa: “De gedupeerden die zich bij ons melden zijn meestal hun digitale portemonnee, de wallet, kwijt. In het centrale data recovery lab in Utrecht halen wij de wallet weer terug van de hardware. Dat kan van een harde schijf zijn maar ook van een telefoon of een usb-stick.”

"Naar verschillende schattingen zijn er tot op heden tussen de 2 en 4 miljoen bitcoins verdwenen. Een deel daarvan is door hardware of software falen verloren gegaan. Andere oorzaken zijn diefstal of hacks. Het deel dat door hardware of software falen verloren is gegaan kan in principe met forensische data recovery technieken teruggehaald worden. Als de koersstijging van de cryptomunt doorzet dan zal de vraag naar bitcoin data recovery nog flink gaan toenemen” aldus Meerman.