Splunk neemt beveiligingsbedrijf Caspida over

hacker2

Splunk neemt het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Caspida over. Caspida is leverancier van technology centers die helpen malware en andere malafide activiteiten in bedrijfsnetwerken op te sporen.

Ieder bedrijfsnetwerk bevat zwakke plekken. Zodra een aanvallers deze zwakke plekken probeert te misbruiken levert dit opvallend gedrag op. Dit gedrag wordt opgespoord door de technology centers van Caspida, die hiervoor gebruik maken van machine learning algoritmes. Het bedrijf helpt hierdoor bugs in een vroegtijdig stadium op te sporen, zodat deze direct kunnen worden opgelost.

Splunk richt zich juist op machine data, data die wordt gegenereerd door computers, servers en sensoren. Door deze data te analyseren kunnen bedrijven de prestaties van hardware in kaart brengen, wat hen in staat stelt in infrastructuur efficiënter te laten draaien. Met de overname wil Splunk de technologie van Caspida gaan combineren met zijn eigen technologie.

Lees ook
Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys maakt vandaag de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s.

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1