Sophos verhoogt prestaties van netwerkbeveiliging

Abingdon Headquarters 5

Sophos heeft de Sophos SG Series aangekondigd. Hiermee brengt het bedrijf een belangrijke vernieuwing aan met betrekking tot haar hardware. Deze high-performance hardware - gebaseerd op de vierde generatie Intel Core-processoren - levert meer dan vier keer de snelheid van de vorige generatie UTM-apparaten.

De nieuwe SG Serie omvat verschillende modellen om te kunnen voldoen aan de eisen van kleine kantoren tot grote bedrijven met nevenvestigingen.

Firewall-doorvoer

De uitgebreide medium, mid-range 200, 300 en 400 modellen zijn per direct beschikbaar. Deze 1U-apparaten leveren allemaal een firewall-doorvoer van meer dan 10 Gbit per seconde. Hierdoor kan er makkelijk aan de eisen van beveiliging met meerdere lagen worden voldaan.

De SG Serie is de zesde generatie Sophos-beveiligingspoorten die is gebouwd op een Intel-architectuur. Hierdoor kunnen klanten snel profiteren van de verbeteringen op het gebied van prestatie en bescherming. De SG Serie maakt gebruik van Intel-technologieën, inclusief high-speed LAN-interfaces, grote Solid State Drives en AES-NIA-versnelling.

UTM-OS

De SG Serie werkt met het laatste Sophos UTM 9.2-besturingssysteem, welke beschikt over meer dan honderdvijftig verbeteringen, waaronder nieuwe Advanced Threat Protection en SPX Email Encryption-functionaliteiten. UTM 9.2, die is ontworpen om op een Intel-architectuur te werken, kan worden ingezet op unified servers van Intel, evenals op virtuele apparaten en in de cloud met Amazon Web Services.

Tests van Miercom

Testlab Miercom heeft onlangs tests uitgevoerd met de Sophos SG Series: www.miercom.com/2014/04/sophos-sg230-sg210-utm220/

Meer info over de Sophos SG Series-apparaten en UTM 9.2 is beschikbaar op www.sophos.com/accelerated