Sophos neemt malwarebestrijder Invincea over

Beveiligingsbedrijf Sophos neemt Invincea over voor 100 miljoen dollar. Invincea is een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het opsporen en tegenhouden van malware. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van deep learning algoritmes.

Invincea is door Chief Executive Officer (CEO) Anup Ghosh opgericht in reactie op de groeiende hoeveelheid cyberaanvallen waarbij zero-day malware wordt ingezet. Dit is malware die nog niet eerder is opgedoken en hierdoor niet voorkomt in de database met virushandtekeningen van virusscanners. De malware is hierdoor moeilijk te ontdekken en tegen te houden.

X by Invincea

Invincea speelt hierop in met X by Invincea. Deze oplossing kijkt niet naar handtekeningen van virussen, maar zet deep learning in om netwerken te monitoren en verdacht gedrag te detecteren. Hierdoor kan de oplossing onbekende malware opsporen en stoppen voordat schade ontstaat. Het bedrijf levert zijn technologie onder andere aan de Amerikaanse overheid, zorgorganisaties en financiële instellingen.

Met de overname van Invincea wil Sophos zijn aanbod aan next-gen endpoint beveiligingsoplossingen uitbreiden met een oplossing die zero-day malware kan opsporen en tegenhouden. Sophos verwacht dat dit van steeds groter belang zal worden voor de beveiliging van endpoints en zet daar nu met de overname van Invincea op in.

Toekomst van Invincea

Onder de vlag van Sophos blijft Invincea X by Invincea leveren en ondersteunen. De oplossing blijven daarnaast beschikbaar via de partners die de oplossing al langer aanbieden. Het kantoor van Invincea in Fairfax in de Amerikaanse staat Virginia blijft behouden. Zowel CEO Anup Ghosh als COO Norm Laudermilch treden in dienst bij Sophos. Invincea’s onderzoekstak Invincea Labs is vooraf aan de overname afgestoten door Invincea en wordt niet door Sophos overgenomen.

Lees ook
Nieuwe versies FinSpy spionagesoftware in omloop

Nieuwe versies FinSpy spionagesoftware in omloop

Kaspersky-experts hebben nieuwe versies ontdekt van de geavanceerde kwaadaardige spionagetool FinSpy. Deze varianten werken op iOS en Android-apparatuur en zijn in staat activiteiten te volgen van zo goed als alle populaire berichtendiensten ondanks versleuteling. De nieuwe FinSpy versies wissen bovendien hun sporen beter uit dan vorige versies. Zo...

Mac-malware en webapplicatie-exploits winnen aan populariteit

Mac-malware en webapplicatie-exploits winnen aan populariteit

De dreiging van malware groeit, zo blijkt uit de nieuwste editie van het Internet Security Report van WatchGuard Technologies. De securityspecialist detecteerde in het eerste kwartaal van 2019 maar liefst 62 procent meer malware dan in het kwartaal daarvoor. Cybercriminelen maken gebruik van een breed scala aan aanvalstechnieken, waaronder schadelijke...

G DATA ziet explosieve toename van Emotet malware

G DATA ziet explosieve toename van Emotet malware

Eerste halfjaar van 2019 zijn meer varianten waargenomen dan in heel 2018  G DATA kondigt aan dat het een explosieve toename ziet van Emotet malware. De onderzoekers van G DATA SecurityLab namen het afgelopen halfjaar meer varianten van de malware waar dan in heel 2018. In het eerste halfjaar van 2019 zag G DATA SecurityLab maar liefst 33.000 varianten,...