Sophos lanceert Cloud Server Protection

hek-prikkeldraad-beveiliging-security

Sophos lanceert Sophos Cloud Server Protection, een oplossing die servers beschermt tegen malware. De oplossing is onderdeel van het beveiligingsplatform Sophos Cloud, dat zich met de introductie naast desktops, laptops, mobiele telefoons, tablets en nu dus ook richt op servers.

Op servers zijn grote hoeveelheden gevoelige gegevens opgeslagen en daardoor zijn ze een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Om de servers te beveiligen hebben beheerders van oudsher de keuze tussen beveiligingssoftware voor desktops en dure beveiligingsinstrumenten die specifiek op servers zijn gericht. Recent onderzoek van Spiceworks wijst uit dat tweederde van de ondervraagde IT-professionals de complexiteit van het omgaan met serverbeveiliging ziet als een belangrijk of heel belangrijk zorgpunt.

Bescherming tegen malware, indringing en webdreigingen

De nieuwe Sophos Cloud Server Protection biedt malware beveiliging, bescherming tegen indringing en web beveiliging. Ook maakt de oplossing het mogelijk om via een webgebaseerde interface steeds een overzicht te krijgen van de beveiligingsstatus van alle servers die worden beheerd. De oplossing monitort continu de serveromgeving, detecteert nieuwe applicaties direct en stelt beleidsregels op intelligente wijze bij om de operationele efficiency te waarborgen.

“Als je het infecteren van een desktop vergelijkt met het stelen van een portemonnee, dan is het hacken van een server vergelijkbaar met het beroven van een bank”, zegt Pieter Lacroix, managing director van Sophos Benelux. “Bedrijven hebben tegenwoordig de meest recente beveiliging nodig en Sophos Cloud Server Protection geeft de toch al overbelaste IT-medewerkers een innovatieve, high performance en eenvoudig te beheren oplossing om serveromgevingen te beveiligen.”

Lees ook
Miljoenen berichten verspreiden LockBit 3.0

Miljoenen berichten verspreiden LockBit 3.0

Proofpoint observeert sinds 24 april 2024 dagelijks en gedurende ongeveer een week lang campagnes met grote volumes en miljoenen berichten, gefaciliteerd door het Phorpiex-botnet.

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Van social engineering tot DMARC-misbruik: TA427’s informatieverzamelkunst

Onderzoekers van Proofpoint volgen verschillende dreigingsactoren, waaronder TA427. Deze dreigingsactor is ook bekend als Emerald Sleet, APT43, THALLIUM of Kimsuky en wordt gelieerd aan Noord-Korea.

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware