Sony Pictures schikt rechtszaak met ex-werknemers over diefstal persoonsgegevens

hamer-rechter-rechtszaak

Sony Pictures treft een schikking met negen ex-werknemers die het bedrijf hebben aangeklaagd nadat hun persoonsgegevens op straat kwamen te liggen na de hack van eind 2014. Het is onbekend voor welke bedrag de partijen schikken.

De website Deadline meldt dat Sony Pictures en de ex-werknemers een principeakkoord hebben bereikt, dat op 1 september door de advocaten van de aanklagers is ingediend. De hoorzittingen in de zaak worden naar verwachting voorlopig dan ook uitgesteld.

Class action rechtszaak

Met de schikking ontloopt Sony Pictures waarschijnlijk een class action rechtszaak, waar één van de hoorzittingen die nu waarschijnlijk wordt uitgesteld betrekking op heeft. Bij een dergelijke rechtszaak kunnen ook andere getroffen voormalig medewerkers van het bedrijf zich aansluiten bij de rechtszaak. De totale schadevergoeding die Sony Pictures hierdoor mogelijk zou moeten betalen kan hierdoor fors oplopen. Details over de schikking zijn niet bekend gemaakt.

Sony Pictures bleek eind november 2014 doelwit te zijn geworden van een cyberinbraak, waarbij allerlei data is buitgemaakt. Deze is gedeeltelijk gepubliceerd door WikiLeaks. Zo werd e-mailverkeer van bestuursleden van Sony Pictures online gezet, waarin zij zich onder andere kritisch uitlieten over acteurs. Ook persoonsgegevens van in totaal zo’n 3.000 voormalig werknemers van het bedrijf kwamen op straat te liggen. Negen van deze werknemers hebben het bedrijf uiteindelijk aangeklaagd.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1