SoftBank steekt 100 miljoen dollar in AI security startup Cybereason

SoftBank investeert 100 miljoen dollar in Cybereason. Deze security startup zet kunstmatige intelligentie (AI) in om inbraken op bedrijfsnetwerken sneller op te sporen.

Dit meldt een anonieme bron tegenover Bloomberg. Cybereason is een Israëlisch bedrijf dat is opgezet door enkele voormalig leden van de Israëlische militaire inlichtingendienst Unit 8200. Door AI in te zetten om aanvallers op te sporen kan de technologie van Cybereason cyberaanvallen sneller detecteren. Dit is volgens Chief Executive officer Lior Div noodzakelijk, aangezien cybercriminelen steeds agressiever en behendiger te werk gaan.

100 miljoen dollar

De 100 miljoen dollar die SoftBank in Cybereason investeert is afkomstig uit eigen zak, en niet van het Vision Fund. Bij dit eind 2016 aangekondigde investeringsfonds ter waarde van 93 miljard dollar zijn onder andere Apple, Qualcomm en het Saudi-Arabische Public Investment Fund betrokken.

Cybereason is overigens zeker niet het enige bedrijf dat werkt aan oplossingen waarbij AI wordt ingezet om cyberaanvallen en -aanvallers te detecteren. Zo werken ook het Britse Darktrace, het Amerikaanse Cylance en het Israëlische Hexadite aan dergelijke oplossingen.

Lees ook
Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet lanceert Fortinet Advisor, een generative AI assistant

Fortinet voegt een nieuwe oplossing toe aan zijn aanbod van ruim 40 door AI ondersteunde security-producten. Het gaat om Fortinet Advisor, een generative AI (GenAI) assistant. Fortinet Advisor maakt momenteel deel uit van FortiSIEM, de security information & event management (SIEM)-oplossing van Fortinet, en FortiSOAR, zijn security orchestration,1

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.