Social media-accounts Mark Zuckerberg gehackt

Verschillende social media-accounts van Facebook-topman Mark Zuckerberg zijn zondag gehackt. Zowel het Twitter-, LinkedIn-, als Pinterest-account van Zuckerberg kwamen in handen van de hackersgroep OurMine Team.

De groep refereert op het gehackte Twitter-account van Zuckerberg aan de grootschalige datadiefstal bij LinkedIn in 2012. Hierbij werden in totaal 117 miljoen inloggegevens buitgemaakt, die onlangs op internet zijn verschenen. Na de hack waarschuwde verschillende beveiligingsbedrijven dat gebruikers zo snel mogelijk hun LinkedIn wachtwoord moesten veranderen. Indien gebruikers op andere platformen hetzelfde wachtwoorden gebruiken dient is het verstandig ook hier het wachtwoord te wijzigen.

De boodschap van de hackers doet vermoeden dat Zuckerberg zijn wachtwoord niet heeft gewijzigd. “Hey, @finkd Je stond in de LinkedIn database met wachtwoorden”, schrijven de hackers. @finkd is het Twitter-account van Zuckerberg. Het is echter niet duidelijk of Zuckerberg inderdaad in de database met gestolen inloggegevens van LinkedIn staat. De hackers stellen dat Zuckerberg het wachtwoord ‘dadada’ gebruikte, wat een opvallend zwak wachtwoord zou zijn.

Lees ook
Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1