Social media-accounts Mark Zuckerberg gehackt

Verschillende social media-accounts van Facebook-topman Mark Zuckerberg zijn zondag gehackt. Zowel het Twitter-, LinkedIn-, als Pinterest-account van Zuckerberg kwamen in handen van de hackersgroep OurMine Team.

De groep refereert op het gehackte Twitter-account van Zuckerberg aan de grootschalige datadiefstal bij LinkedIn in 2012. Hierbij werden in totaal 117 miljoen inloggegevens buitgemaakt, die onlangs op internet zijn verschenen. Na de hack waarschuwde verschillende beveiligingsbedrijven dat gebruikers zo snel mogelijk hun LinkedIn wachtwoord moesten veranderen. Indien gebruikers op andere platformen hetzelfde wachtwoorden gebruiken dient is het verstandig ook hier het wachtwoord te wijzigen.

De boodschap van de hackers doet vermoeden dat Zuckerberg zijn wachtwoord niet heeft gewijzigd. “Hey, @finkd Je stond in de LinkedIn database met wachtwoorden”, schrijven de hackers. @finkd is het Twitter-account van Zuckerberg. Het is echter niet duidelijk of Zuckerberg inderdaad in de database met gestolen inloggegevens van LinkedIn staat. De hackers stellen dat Zuckerberg het wachtwoord ‘dadada’ gebruikte, wat een opvallend zwak wachtwoord zou zijn.

Lees ook
Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1