Social media-accounts Mark Zuckerberg gehackt

Verschillende social media-accounts van Facebook-topman Mark Zuckerberg zijn zondag gehackt. Zowel het Twitter-, LinkedIn-, als Pinterest-account van Zuckerberg kwamen in handen van de hackersgroep OurMine Team.

De groep refereert op het gehackte Twitter-account van Zuckerberg aan de grootschalige datadiefstal bij LinkedIn in 2012. Hierbij werden in totaal 117 miljoen inloggegevens buitgemaakt, die onlangs op internet zijn verschenen. Na de hack waarschuwde verschillende beveiligingsbedrijven dat gebruikers zo snel mogelijk hun LinkedIn wachtwoord moesten veranderen. Indien gebruikers op andere platformen hetzelfde wachtwoorden gebruiken dient is het verstandig ook hier het wachtwoord te wijzigen.

De boodschap van de hackers doet vermoeden dat Zuckerberg zijn wachtwoord niet heeft gewijzigd. “Hey, @finkd Je stond in de LinkedIn database met wachtwoorden”, schrijven de hackers. @finkd is het Twitter-account van Zuckerberg. Het is echter niet duidelijk of Zuckerberg inderdaad in de database met gestolen inloggegevens van LinkedIn staat. De hackers stellen dat Zuckerberg het wachtwoord ‘dadada’ gebruikte, wat een opvallend zwak wachtwoord zou zijn.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1