Social media-accounts Mark Zuckerberg gehackt

Verschillende social media-accounts van Facebook-topman Mark Zuckerberg zijn zondag gehackt. Zowel het Twitter-, LinkedIn-, als Pinterest-account van Zuckerberg kwamen in handen van de hackersgroep OurMine Team.

De groep refereert op het gehackte Twitter-account van Zuckerberg aan de grootschalige datadiefstal bij LinkedIn in 2012. Hierbij werden in totaal 117 miljoen inloggegevens buitgemaakt, die onlangs op internet zijn verschenen. Na de hack waarschuwde verschillende beveiligingsbedrijven dat gebruikers zo snel mogelijk hun LinkedIn wachtwoord moesten veranderen. Indien gebruikers op andere platformen hetzelfde wachtwoorden gebruiken dient is het verstandig ook hier het wachtwoord te wijzigen.

De boodschap van de hackers doet vermoeden dat Zuckerberg zijn wachtwoord niet heeft gewijzigd. “Hey, @finkd Je stond in de LinkedIn database met wachtwoorden”, schrijven de hackers. @finkd is het Twitter-account van Zuckerberg. Het is echter niet duidelijk of Zuckerberg inderdaad in de database met gestolen inloggegevens van LinkedIn staat. De hackers stellen dat Zuckerberg het wachtwoord ‘dadada’ gebruikte, wat een opvallend zwak wachtwoord zou zijn.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?