Snapchat gaat gebruik van third party apps ontmoedigen

snapchatlogo

De populaire chatdienst Snapchat gaat gebruikers waarschuwen apps van derden niet te gebruiken. Met Snapchat kunnen foto’s worden verstuurd die slechts eenmaal kunnen worden geopend. Het bedrijf stelt dat de meeste Snapchatters niets zullen merken van de wijzigingen in het beleid van het bedrijf.

Gebruikers van third party apps krijgen van Snapchat een notificatie waarin gevraagd wordt de app niet langer te gebruiken en het wachtwoord van Snapchat te veranderen. Het bedrijf lijkt met de aankondiging te reageren op een incident in oktober, waarin veel Snapchat-foto’s uitlekte via Snapsaved. Snapsaved was een dienst van een derde partij waarmee gebruikers Snapchat-foto’s konden opslaan.

“We genieten van de manieren waarop ontwikkelaars hebben geprobeerd Snapchat te verbeteren. Helaas bouwen sommige ontwikkelaars diensten die Snapchatters misleiden en hun account in gevaar brengen”, schrijft Snapchat in een blogpost. “We willen dit in onze community voorkomen. Vandaag vandaag gaan we Snapchatters daarom waarschuwen als wij detecteren dat zij mogelijk een third party app gebruiken en vragen deze Snapchatters hun wachtwoord te veranderen en de dienst niet langer te gebruiken.”

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1