Smartphone van Witte Huis-stafchef John Kelly gehackt

hacker-1952027_960_720

Cybercriminelen hadden maandenlang toegang tot de smartphone van Witte Huis-stafchef John Kelly. Het gaat om een privé smartphone van Kelly.

Dit melden drie anonieme overheidsmedewerkers aan Politico, die via een interne memo van het Witte Huis zijn geïnformeerd over de cyberinbraak. De cyberinbraak kwam aan het licht nadat Kelly klaagde over het niet goed functioneren van het apparaat. Zo kon software op de smartphone niet meer worden bijgewerkt.

Aanvallers hadden mogelijk sinds december toegang

Het is niet duidelijk wanneer de smartphones precies is gehackt. Kelly maakte in de zomer van 2017 melding van de problemen met zijn smartphone, maar mogelijk zou de aanval al in december zijn uitgevoerd. Het is niet duidelijk tot welke gegevens de aanvallers precies toegang hebben gehad. Ook is niet bekend wie achter de cyberinbraak zit.

De smartphone van Kelly is volgens een woordvoerder van het Witte Huis inmiddels vervangen door een nieuw exemplaar. Ook meldt deze woordvoerder dat Kelly het apparaat niet vaak heeft gebruikt en voor officiële doeleinden vertrouwde op een door de Amerikaanse overheid verstrekte smartphone.

Meer over
Lees ook
Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Cyberonzekerheid baart CEO's zorgen

Het recente 'Cyber-Resilient CEO' rapport van Accenture legt een verrassende realiteit bloot: ondanks dat bijna alle CEO's van grote, internationale bedrijven (96%) het belang van cybersecurity erkennen, maakt 74% zich zorgen over hun vermogen om cyberdreigingen succesvol het hoofd te bieden.

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen het perfecte lokaas voor cybercriminelen

De Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Politieke partijen voeren massaal verkiezingscampagnes in aanloop naar woensdag 22 november, de dag waarop de stembureaus geopend zijn en de Nederlandse kiezers hun stem uitbrengen.

Nederlandse online shoppers lopen risico op emailfraude

Nederlandse online shoppers lopen risico op emailfraude

Proofpoint Inc., een cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert onderzoek waaruit blijkt dat 68% van de grootste Nederlandse retailers achterloopt met elementaire cybersecuritymaatregelen. De bevindingen zijn gebaseerd op een Domain-based Message Authentication, Reporting en Conformance (DMARC) analyse van de top 50 grootste Nederlandse reta1