Slechte beveiliging van iCloud maakte hack bekende sterren mogelijk

hacker

De beveiliging van Apple’s iCloud heeft te wensen overgelaten. Een hacker kon hierdoor vorig jaar aan de haal gaan met honderden naaktfoto’s van bekende sterren, die later online verschenen.

Dit blijkt uit een onderzoeksdocument van de FBI waarover Gawker schrijft. In de zaak is inmiddels een man gearresteerd die ervan wordt verdacht de iCloud-accounts te hebben gekraakt en content hieruit online te hebben gepubliceerd. De man heeft volgens de FBI toegang gehad tot 572 iCloud-account, die hij in totaal 3.263 keer bezocht. Ook zou de man hebben geprobeerd om bijna 2.000 iCloud-wachtwoorden te resetten.

Opvallend is de enorme hoeveelheid accounts waartoe de gebruiker toegang had, zonder dat Apple dit heeft opgemerkt. Om deze accounts binnen te dringen zou de hacker een combinatie van aanvalstechnieken hebben gebruikt, waaronder phishing en het simpelweg raden van beveiligingsvragen. Ook is opvallend dat de man bijna 2.000 iCloud-wachtwoorden kon proberen te resetten, zonder dat dit alarmbellen liet afgaan bij Apple. Apple zou inmiddels maatregelen hebben genomen om de situatie te verbeteren.

Lees ook
WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.