Silent Circle lanceert Blackphone 2 en introduceert tablet

blackphone

Silent Circle maakt op de Mobile World Congress bekend te werken aan een opvolger van de Blackphone: de Blackphone 2. Daarnaast introduceert het bedrijf ook een beveiligde tablet. Beide apparaten zijn voorzien van PrivatOS, een op beveiliging gerichte variant van het Android-besturingssysteem. Dit besturingssysteem heeft een update gekregen.

De Blackphone is een beveiligde smartphone die is ontwikkeld door Geekphone. Het apparaat maakt gebruik van PrivatOS, een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Silent Circle. Silent Circle nam onlangs Geekphone over, waardoor de Blackphone nu dus volledig in beheer van Silent Circle wordt ontwikkeld. De Blackphone 2 is met name op het gebied van prestaties verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo is het apparaat voorzien van een 64-bit octa core processor en 3GB RAM geheugen. De Blackphone 2 is uitgerust met een 5,5 inch scherm dat een resolutie levert van 1920 bij 1080 pixels. De nieuwe smartphone moet in de tweede helft van 2015 op de markt verschijnen.

Tablet

Over de tablet bestaat veel onduidelijkheid. Zo zijn de technische specificaties van het apparaat onbekend. Ook is onduidelijk wanneer het op de markt moet verschijnen. Wel ligt voor de hand dat het apparaat gericht zal zijn op beveiliging en privacy.

PrivatOS, de op beveiliging gerichte variant van het Android-besturingssysteem, heeft een update gekregen. Versie 1.1 van het besturingssysteem biedt een aantal nieuwe features, waaronder de virtualisatiefeature Spaces. Deze feature zorgt ervoor dat apps die gebruikers installeren nooit bij gebruikersdata kunnen komen. Het bedrijf introduceert ook twee nieuwe diensten gerichten op zakelijke gebruikers: Silent Meeting en Silent World. Silent Meeting geeft gebruikers de mogelijkheid beveiligde conference calls op te zetten om veilige met meerdere deelnemers te spreken. Silent World helpt PrivatOS-gebruikers op veilige wijze te communiceren met gebruikers die geen Silent Phone-applicatie hebben.

Lees ook
Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, waarschuwt vandaag dat uit eigen onderzoek naar recente trends in cyberaanvallen en bestaande bedrijfspraktijken is gebleken dat organisaties overal ter wereld momenteel te maken hebben met een bedreiging van de privacy en beveiliging van gegevens

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

Watchguard Technologies luidt de noodklok. Ondanks aangescherpte privacywetgeving en toegenomen aandacht voor het onderwerp brokkelt de privacy van gebruikers al jaren af.

NEN lanceert keurmerk op basis van internationale privacy norm ISO/IEC 27701

NEN lanceert keurmerk op basis van internationale privacy norm ISO/IEC 27701

Op 16 december 2020 lanceert NEN het keurmerk voor privacy informatie management. Dit keurmerk wordt afgegeven aan organisaties die voldoen aan de eisen uit de norm ISO/IEC 27701. De eisen voor onafhankelijke beoordeling door certificerende instellingen zijn vastgelegd in het certificatieschema NCS 27701