Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Signicat-2021-400275

Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.

eID heeft onder meer een baanbrekende oplossing voor asynchrone video-identificatie met behulp van streaming video op de markt gebracht. Deze oplossing biedt in combinatie met hun Qualified Electronic Signatures (QES)-service een krachtig en volledig digitaal identificatieproces. eID heeft hiermee als Spaanse marktleider een sterke staat van dienst opgebouwd sinds de oprichting in 2013, met meer dan 250 klanten in 30 landen.

Samen bieden Signicat en eID een zeer compleet portfolio aan digitale identiteitsoplossingen voor authenticatie, identificatie en het plaatsen van digitale handtekeningen. Met het door eID ontwikkelde ‘Strong Digital Identity’ (SDI)-concept wordt het hoogste niveau van veiligheid en compliance op de Europese markt gewaarborgd. Dit garandeert een volledig digitale onboarding die in overeenstemming is met de strengste wetgeving in de EU, wat een doorbraak is voor gereguleerde sectoren zoals finance en overheid.

Kroon op samenwerking

Signicat en eID zijn geen onbekenden van elkaar. De twee bedrijven werkten de afgelopen vier jaar al samen. De producten van eID zijn bovendien beschikbaar via het platform van Signicat. Met de overname versterkt Signicat zijn Europese aanwezigheid en zet het een verdere stap richting wereldwijd marktleiderschap in oplossingen voor digitale identiteiten en elektronische handtekeningen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het unieke aanbod van eID een krachtige aanvulling is op ons portfolio”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “eID beschikt over een sterke positie op de Europese markt en een competentie waarmee wij onze groeiambities waar kunnen maken. Samen lossen we de uitdagingen op waar onze klanten voor staan op het gebied van digitale identiteiten.”

 “We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en deel uit te maken van de Signicat-familie”, zegt Iván Nabalón, CEO van eID. “Door onze krachten te bundelen, versnellen we de expansie waar eID al acht jaar lang aan werkt.”

Volledige integratie

Na de overname blijft eID bestaan als een onafhankelijke organisatie met een eigen merk, met als doel volledige integratie binnen twee jaar. De overname is onderworpen aan de normale vereisten, waaronder goedkeuring door de Spaanse mededingingsautoriteiten. Het overnamebedrag wordt niet openbaar gemaakt

Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1