Signicat en Appsolutely bieden Salesforce-klanten identityoplossing

Signicat-2021-400275

Identityexpert Signicat en Salesforce-partner Appsolutely stellen de app ‘Signicat – Identity Solutions’ beschikbaar via de Salesforce AppExchange. Organisaties die gebruikmaken van Salesforce kunnen hiermee klanten of gebruikers laten inloggen met eID’s zoals iDIN, DigiD, eHerkenning en itsme.

Signicat – Identity Solutions is geschikt voor alle scenario’s waarin identiteit een rol speelt. Zo kan de app worden gebruikt voor online identificatie en authenticatie van klanten of gebruikers, onboarding en de ondersteuning van Know Your Customer (KYC)- en Know Your Business (KYB)-processen. Uiteindelijk kan de app ook worden ingezet om documenten zoals een Ultimate Beneficial Owner (UBO)-verklaring digitaal te laten ondertekenen. Verschillende functionaliteiten van Signicat komen hiermee beschikbaar op het Salesforce-platform.
 

Eenvoudig, snel en veilig

Signicat en Appsolutely maken het klanten van Salesforce zo eenvoudig mogelijk. Organisaties downloaden de app via de Salesforce AppExchange en configureren de app binnen hun eigen omgeving. Vervolgens sluiten ze een contract met Signicat om bijvoorbeeld inloggen met DigiD, iDIN of eHerkenning mogelijk te maken.
 
Bij de ingebruikname van de app komt geen regel code kijken, waardoor de implementatie tot 95 procent sneller verloopt dan wanneer bedrijven 1-op-1-koppelingen met de verschillende eID’s moeten realiseren. Signicat zorgt bovendien voor het onderhoud van de eID-koppelingen, wat de beheerlast tot een minimum beperkt. Het gebruik van vertrouwde eID’s biedt een hoge mate van zekerheid over identiteiten. Dit ondersteunt compliance met wet- en regelgeving zoals de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft), eIDAS en de Wet digitale overheid (Wdo).
 
 
Signicat Salesforce

 

Direct te implementeren

“De app Signicat – Identity Solutions is interessant voor alle Salesforce-klanten die met strenge wet- en regelgeving te maken hebben”, zegt Jaap Branderhorst, CTO en managing director van Appsolutely dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de app. Hij noemt onder andere financiële instellingen en overheidsinstanties. “Zij kunnen hiermee een omgeving waar Salesforce-technologie achter zit snel en op een veilige manier ontsluiten voor klanten of gebruikers.”
 
“Het is ingewikkeld om op het Salesforce-platform een koppeling te realiseren met een eID zoals DigiD. Dan moet je goed weten waar je mee bezig bent en voldoen aan alle voorwaarden”, aldus Clemens Bloemen, Business Alliances Manager bij Signicat. “Wij bieden een oplossing die direct is te implementeren, waardoor veel tijd wordt bespaard en de eindklant snel gebruik kan maken van de online dienstverlening.”
 
Signicat – Identity Solutions is per direct beschikbaar via de AppExchange van Salesforce.
Lees ook
NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1