SGP Technologies verscheept Blackphone naar eerste klanten

Schermafbeelding 2014-06-30 om 13.13.37

SGP Technologies, een gezamenlijke onderneming van Silent Circle en Geeksphone, maakt bekend de eerste Blackphones te hebben verzonden naar klanten die het apparaat in de pre-order hebben besteld. De smartphone is bedoeld om de privacy van gebruikers zeer goed te beschermen.

De Blackphone is zeer goed beveiligd. Het apparaat versleutelt alle zowel video- en spraakgesprekken als tekstberichten met bijlagen via de apps Silent Phone en Silent Text, die door Phil Zimmermann en Jon Callas zijn ontwikkeld. Daarnaast wordt de Blackphone geleverd inclusief de Kismet Smarter Wi-Fi Manager. Deze Wi-Fi manager voorkomt dat WiFi-hotspots de locatie van gebruikers kunnen achterhalen, patronen kunnen ontdekken in hun activiteiten of informatie over gevoelige bedrijfs- of thuisnetwerken kunnen bemachtigen.

Security Center

Daarnaast is de Blackphone voorien van een Security Center. Dit centrum geeft gebruikers volledige controle over de rechten die geïnstalleerde applicaties hebben. Gebruikers kunnen deze rechten direct wijzigen, zonder hiervoor het apparaat opnieuw te hoeven opstarten. Raakt een gebruiker onverhoopt zijn Blackphone kwijt of wordt het apparaat gestolen? Dan kunnen gebruikers het apparaat van afstand volledig wissen om hun data veilig te stellen.

Disconnect Search is de standaard zoekprovider die is ingesteld op de Blackphone. Deze provider maakt het mogelijk te zoeken naar informatie op internet zonder dat hierbij het IP-adres, cookies of persoonlijke informatie wordt vastgelegd. Ook is de Disconnect’s Secure Wireless app aanwezig, wat een slimme VPN is die geschikt is voor zowel Wi-Fi als cellulaire netwerken.

SpiderOak

Wie een Blackphone koopt krijgt daarnaast toegang tot SpiderOak's versleutelde private clouddienst. Gebruikers kunnen bij SpiderOak bestanden veilig opslaan. SpiderOak is zelf niet in staat deze data te ontsleutelen en kan autoriteiten hier dan ook niet zo maar toegang geven. Alleen de gebruiker is in staat de bestanden weer toegankelijk te maken.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1